Prvi put

VIDEO: Utakmica iz perspektive igrača

U prijateljskom susretu Milan pobijedio Köln 2:1 uz dva gola Oliviera Girouda, no utakmicu je obilježila i jedna inovacija. Isprobana je videotehnologija na igračima, doslovno.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2022. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnologija strašno napreduje, posebno je to vidljivo u svijetu sporta. Samo se prisjetite kako su nekada izgledali prijenosi, koliko ih je bilo teško realizirati koliko ih je bilo rijetko. Pa onda grafička obrada podataka, statistika, danas je sve to neki drugi svijet na koji smo se navikli. A gdje bi sve moglo završiti vidjelo se na prijateljskoj utakmici između Kölna i Milana.

U prijateljskom susretu Milan pobijedio Köln 2:1 uz dva gola Oliviera Girouda, no utakmicu je obilježila i jedna inovacija. Isprobana je videotehnologija na igračima, doslovno. Dvojica igrača Kölna nosila su kamerice u svojim dresovima, tako da su gledatelji dobili priliku osjetiti utakmicu iz njihova kuta.

Riječ je o automatiziranoj end-to-end tehnologiji MindFly koja je već potpisala ugovor s košarkaškom Euroligom pa će tako u novoj sezoni na svakoj utakmici 2-3 igrača nositi te kamerice tijekom utakmica. Kako je to izgledalo u utakmici Kölna i Milana iz perspektive igrača njemačke momčadi, pogledajte u videu.

Video: Koln - Milan prijateljska utakmica 

.

Kopirati
Drag cursor here to close