Besplatno

Kessie iz Milana prešao u Barcelonu, otkupna klauzula pola milijarde

Dosadašnji igrač AC Milana Franck Kessie (25) karijeru nastavlja u Barceloni, gdje dolazi kao slobodan igrač bez odštete, objavio je katalonski klub.
Sport / Nogomet | 04. 07. 2022. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kessie je s Barcelonom potpisao ugovor do lipnja 2026., a otkupna klauzula je postavljena na 500 milijuna eura. Navodno će po sezoni zarađivati oko šest i pol milijuna eura.

Reprezentativac Obale Bjelokosti proveo je u Milanu pet sezona i odigrao je značajnu ulogu u osvajanju naslova prvaka Italije protekle sezone.

U dresu Milana nastupio je u 224 utakmice i zabio je 39 golova.

Kessie prema Tranfermarktu vrijedi 45 milijuna eura, a u Milan je stigao 2019. godine iz Atalante. Milan ga je tada platio 24 milijuna eura.

U srijedu, 6. lipnja Kessie će biti službeno predstavljen navijačima katalonskog diva.

Ujedno, Barcelona je potvrdila potpis Andreasa Christensena, koji na Nou Camp stiže besplatno iz Chelseaja nakon što mu je istekao ugovor s londonskim ugovorom.

Danski stoper je potpisao četverogodišnji ugovor s katalonskim klubom, nakon što je deset godina proveo u zapadnom Londonu.

Christensen je pričao o svom odlasku iz Chelseaja još prošlog mjeseca, a tijekom jednog intervjua je istaknuo kako mu je bilo mentalno zahtjevno biti u klubu proteklih nekoliko mjeseci.

Danski reprezentativac je u Chelseaju debitirao 2014., a dvije sezone je proveo na posudbi u Borussiji Mönchengladbach od 2015. do 2017.

Za Chelsea je zabilježio 161 nastup, a osvojio je i Ligu prvaka i Europsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close