Slavni nogometaš

VIDEO | Toni Kroos razočarao navijače: Lako te je kupiti, trebao bi učiti od Modrića

Kroos je isticao kako se odlaskom u Arabiji na neki način daje podrška svemu što se u Arabiji događa te da sam nikada ne bi odabrao takav nastavak karijere.
Sport / Nogomet | 18. 01. 2024. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toni Kroos našao se na udaru navijača u Saudijskoj Arabiji za vrijeme Španjolskog Superkupa koji se igrao u toj zemlji.

Saudijci ne mogu zaboraviti njemačkom nogometašu kritike koje je upućivao tijekom prošlog ljeta kada je bio protivnik odlaska nogometaša u Saudijsku Arabiju zbog loših ljudskih i radničkih prava u toj državi.

Zviždali svaki put kada bi dotaknuo loptu

Kroos je isticao kako se odlaskom u Arabiji na neki način daje podrška svemu što se u Arabiji događa te da sam nikada ne bi odabrao takav nastavak karijere, a to su mu navijači tijekom utakmica protiv Atletico Madrida i Barcelone 'honorirali' zvižducima svaki put kada je dotaknuo loptu.

Sada je cijeli slučaj otišao dalje jer se pojavila reklama za Real Madrid u kojoj je promovirao turizam u Dubaiju. Iako se ne radi o Saudijskoj Arabiji već o Ujedinjenim Arapskim Emiratima, korisnici društvenih mreža su žestoko napali Kroosa zbog licemjerja, prenose Sportske novosti.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Toni Kroos (@toni.kr8s)

Neugodni komentari

"Govori o ljudskim pravima, a posjećuje Emirate koji su krivi za genocid u Sudanu", napisao je jedan korisnik društvene mreže X, bivšeg Twittera.

"Ovo je neugodno. Kritizira Saudijsku Arabiju, a onda promovira Emirate", dodao je drugi, a nizali su se slični komentari:

"Dubai se smatra istim kao Saudijska Arabija u politici i kulturi. Lako te je kupiti."

"Posljednjih si pet godina doslovno kritizirao Saudijsku Arabiju i Katar, širio mrzilačke izjave o njihovoj kulturi i religiji na svakoj konferenciji i platformi, ali sada se čini da tvoji principi nisu bili dovoljno čvrsti pred arapskim novcem i kleknuo si pred njim promovirajući turizam za drugi arapski grad (koji zapravo dijeli iste zakone, religiju i kulturu kao Saudijska Arabija i Katar kad je riječ o homoseksualnosti i navodnim pitanjima ljudskih prava). To je smiješno."

"Nisi profesionalac i imaš djetinjasti mentalni sklop. Zbog rasizma si izgubio puno svojih navijača. Trebao bi naučiti od Modrića, Bellinghama i Viniciusa kako se ponašati prema navijačima."

Kopirati
Drag cursor here to close