Stravične scene iz Meksika

VIDEO; Nezapamćeni neredi: Huligani su se brutalno tukli po tribinama stadiona, tunelima, svlačionicama, na terenu...

Utakmice nije bilo jer su izbili nezapamćeni neredi.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2022. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Twitter / Stravične scene iz Meksika

Stravične scene sa stadiona El Corregidora u meksičkom Queretaru, na kojem je istoimeni domaćin trebao igrati protiv aktualnog prvaka Atlasa, uživo je gledao Meksiko, ali i svijet. Utakmice nije bilo jer su izbili nezapamćeni neredi. Huligani koji prate oba kluba brutalno su se tukli po tribinama stadiona, tunelima, svlačionicama, u kanalu koji dijele tribine od travnjaka te na terenu.

Video: LAMENTABLE TRIFULCA en el Corregidora - Querétaro vs Atlas
 

Snimke prikazuju nevjerojatnu okrutnost koju tom prilikom iskazuju meksički huligani. Na njima se u više navrata vidi kako se grupe huligana iživljavaju na beživotnom tijelu po jednog neprijatelja te kako razularena rulja s tih izmrcvarenih tijela skida odjeću žrtve.

Video: Así fue la violencia en La Corregidora

To je ritual koji su meksički huligani preuzeli od tamošnjih okrutnih narko-kartela. Njime se suparnička žrtva dodatno ponižava, a  tamošnjim huliganima je posebno važno skinuti dres onesviještenom, a sudeći po snimkama i ubijenom protivničkom članu. Međutim, to ne rade samo protivničkim huliganima, nego i običnim, mirnim navijačima, prenosi Index.hr.

Svi koji su u prijenosu gledali mučne scene sa stadiona u Queretaru, a posebno oni koji su bili tamo, ne vjeruju službenim podacima. Civilna zaštita savezne države Queretaro objavila je da nitko nije poginuo, nego da su žrtve: "22 ozlijeđena, od čega je devet prevezeno u bolnicu, u kojoj je dvoje u teškom stanju."

Međutim, puno ih više vjeruje poznatom sportskom novinaru Davidu Medranu Felixu, koji je iznio neslužbene podatke o čak 17 mrtvih u neredima.

On je podijelio objavu s Facebooka navijačke skupine Atlasa. Oni su objavili imena šest ultrasa njihovog kluba koji nisu izašli sa stadiona, a na snimkama su ih vidjeli kako leže teško ozlijeđeni.

Foto:Twitter / Stravične scene iz Meksika

Novinar Ricardo Jimenez objavio je kako su članovi Barra51, navijačke skupine Atlasa, potvrdili da je u sukobu na stadionu poginuo njihov istaknuti član Esteban Hernández Martínez zvani El Razor.

Kopirati
Drag cursor here to close