Kamenicama na igrače Gremia

Huligani odgodili "Grenal" derbi

''Nakon kukavičke i apsurdne agresije koju je doživjela naša ekipa, priopćili smo Nogometnoj federaciji Gaucha našu odluku da nećemo nastupiti na Grenal derbiju", stoji u priopćenju Gremija kojeg prenosi ESPN.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2022. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebao je biti, ali na kraju nije odigran. Derbi Porto Alegrea između Internacionala i Gremija, popularni Grenal, također jedan od velikih, po mnogima i najžešći derbi brazilskog nogometa. Ovaj posljednji koji nije odigran je otkazan nakon napada huligana Internacionala na autobus kojim su nogometaši Gremija putovali na stadion. Huligani su kamenjem napali bus i razbili prozorska stakla te ozlijedili igrače.

Veznjak Mathias Villasanti je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu, a Gremio je na društvenim mrežama objavio i fotografije razbijenih prozora i kamena većeg od šake koji je pogodio paragvajskog igrača.

''Nakon kukavičke i apsurdne agresije koju je doživjela naša ekipa, priopćili smo Nogometnoj federaciji Gaucha našu odluku da nećemo nastupiti na Grenal derbiju. Osim tehničke neravnoteže i izostanka sportske atmosfere koju uzrokuje ovaj kriminalni čin, odluka Gremija također iskazuje našu osudu svih vrsta nasilja'', stoji u priopćenju Gremija kojeg prenosi ESPN.

Video: Internacional vs Gremio local derby postponed 

Iz redova Internacionala su također su osudili nasilje, uz dodatak kako su dvojica osumnjičenika uhićena. Gremio je kasnije priopćio kako je Villasanti doživio potres mozga i traumu lubanje, imao je razderotine na licu, a stradao mu je i kuk te je zadržan na liječenju u bolnici. Na sreću, ništa nije slomljeno...

Povijest navijačkih okršaja u duelima ova dva kluba je poprilično velika i duga, a sve je počelo 1918. godine, kada je nakon što je izbila tuča između dvije grupe navijača, čovjek po imenu Manoel Costa izvukao nož i ubo veznjaka Intera Ribasa u stomak. Kosta je odveden u zatvor, a meč je prekinut i odigran tri sedmice kasnije.
Gremio, najstariji od dva kluba iz Porto Alegrea, osnovali su 1903. bogati fudbalski entuzijasti, dok je Internacional stigao šest godina kasnije kao klub naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close