Novi kiks Juventusa, Atalanta pet od pet

VIDEO I U gradu ljubavi Staroj dami bod

Malo po malo Atalanta opet dolazi na svoje. U posljednjih pet utakmica ekipa je upisala pet pobjeda, uz gol razliku 17:2. To je ta Gasperinijeva škola.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2024. u 01:19 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juventus je upao u krizu. Četiri kola nikoga nije pobijedio. Izgubio je od Intera što svakako nije tragedija, ali jeste gledajući iz ugla navijača "Stare dame" to što nije uspio savladati Empoli, Udinese i sada Veronu. Ekipe koje su u donjem dijelu tabele.

Protiv Verone se Juventus dva puta vraćao. Već nakon deset minuta gosti su bili u problemu. Suslov je izveo korner, na prvoj stativi je otklonjena opasnost, lopta dolazi do Folorunsha, ovaj je onako hvata iz prve. Bomba, raketa, jedan od najboljih golova ove sezone do sada.

U 28. minuti Kostić pogađa u ruku Tchatchoua, ruka je kako to suci kažu u neprirodnom položaju. Ide penal, ide gol Vlahovića 13. ove sezone. Od Juventusovih 38. Igrala se 52. minuta utakmice, Suslova su uspjeli igrači Juventusa usporiti, Folorunsha također, ali je Gatti prespor za Noslina i Verona ponovo vodi. Tri minute kasnije opet je lopta je na centru. Locatelli daje loptu za Rabiota.

Tchatchoua jeste kasnio i stajao predaleko, ali je Cabal olako prodao loptu tamo gdje se to obične ne smije raditi. Chiesa je imao zadnji šansu, ali je obranio Montipò.

Video: Verona - Juventus 

Malo po malo Atalanta opet dolazi na svoje. U posljednjih pet utakmica ekipa je upisala pet pobjeda, uz gol razliku 17:2. To je ta Gasperinijeva škola. Mario Pašalić je osigurao vodstvo Atalante, dok je završnica poluvremena pripala Carnesecchiju, domaćem golmanu koji je napokon dočekao svojih pet minuta.

Pianamonti je uzeo loptu i krenuo pucati penal koji je skrivio Scalvini. Igrač Sassuola je šutirao prvi put, golman Atalante ga je pročitao. Međutim, Sead Kolašinac je bio najbrži, prerano je ušao u kazneni prostor pa se Pianamonti našao na popravnom. Mijenja stranu, baš kao i Carnesecchi. Nema gola. Odradio je ono što treba golman Atalante, posao su u drugom dijelu završili Koopmeiners i Bakker. Atalanta je sada četvrta ima 45 bodova.

Povratnik u elitno društvo je uzeo bod aktualnom prvaku. Genoa je najbolju realizaciju u ovoj utakmici. Iz prvog šuta u nastavku, ispostavit će se kasnije i jedinog u drugom, Frendrup je pokupio jednu odbijenu loptu nakon intervencije Mereta. Napoli je zamalo ostao bez ičega, srećom po njegove navijače, Ngonge je sjajno reagirao u devedesetoj minuti za 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close