Uzbudljiva borba za vrh i ostanak

VIDEO I Topnici pobjedom otišli na +4 od Cityja, Nottingham na korak od ostanka u eliti

Nogometaši Arsenala na svom su Emiratesu slavili protiv Bournemoutha rezultatom 3:0. Strijelci pogodaka bili su Saka, Trossard i Rice.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2024. u 18:35 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavljeno je 36. kolo engleske Premier lige, a još ne znamo putnike u drugu ligu kao ni prvaka Engleske. Arsenal je pobjedom privremeno pobjegao Cityju na četiri boda razlike, dok je Forest upisao važna tri boda u borbi za ostanak.

Arsenal lako s Bournemouthom

Nogometaši Arsenala na svom su Emiratesu slavili protiv Bournemoutha rezultatom 3:0. Strijelci pogodaka bili su Saka, Trossard i Rice. Ovom su se pobjedom Topnici privremeno odvojili na prvom mjestu s četiri boda više od drugog Manchester Cityja, ali Građani imaju i dvije utakmice manje.

Prvo poluvrijeme se igralo samo na polovici koju su branili gostujući igrači. Arsenal je pritiskao sa svih strana, ali je sjajan na vratima bio irski vratar Mark Travers. On je prvih 40 minuta u više navrata zaustavljao Topnike. Pokušavali su preko Havertza, Salibe, Sake i ostalih, ali je Travers sjajno branio.

No, do pogotka dolazi krajem prvog poluvremena. Odegaard šalje sjajnu loptu za Havertza, ovaj mudro obilazi Traversa s kojim ostvaruje minimalan kontakt, ali dovoljan za suca Cootea da dosudi kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Saka i u 45. minuti doveo domaće u prednost.

Drugo poluvrijeme bilo je nešto otvorenije i za igrače gostujuće ekipe jer su morali loviti zaostatak. Prvo je Saka imao odličnu priliku na strani domaćina u 49. minuti, ali njegov udarac s desetak metara zaustavlja Travers

Video: Arsenal - Bournemouth 

Prva konkretna prilika Bournemoutha zabilježena je u 53. minuti. Solanke se našao u dobroj prilici, ali njegov udarac s pet metara sjajnom reakcijom zaustavlja Raya. Par minuta kasnije pokušao je i Kluivert, ali je njegov udarac završio pored gola.

Promašaje gostiju naplatio je na drugoj strani Leandro Trossard. Igrala se 70. minuta, a belgijski reprezentativac je na dodavanje Ricea pospremio loptu u mrežu i udvostručio prednost Topnika.

Tri minute kasnije, Semenyo pogađa na drugoj strani, ali nakon VAR provjere gol je poništen zbog prekršaja u petercu Davida Raye. U 87. minuti, Gabriel je fenomenalno pogodio za 3:0 domaćih, ali i tu je gol poništen zbog zaleđa koje je prethodilo pogotku.

Ipak, Arsenal je došao do trećeg pogotka duboko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Rice je primio loptu u šesnaestercu i na asistenciju Gabriel Jesusa nokautirao protivnika postavivši konačan rezultat.

Arsenal sljedeće kolo gostuje na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, dok će Bournemouth na svom Vitalityju dočekati Brentford.

Newcastle razbio Burnley

Nogometaši Newcastlea su na gostovanju slavili s 4:1 protiv Burnleya na Turf Mooru. Pogotke su postizali Wilson, Longstaff, Guimaraes i Isak, dok je za domaće utješni pogodak postigao O'Shea.

Turf Moor kapitulirao je već nakon prvog dijela. Iako je Burnleyu bilo iznimno važno uzeti bodove u ovoj utakmici zbog borbe za ostanak u eliti, Svrake su pitanje pobjednika riješile već nakon uvodnih 45 minuta.

Golovima Wilsona, Longstaffa i Guimaraesa gosti su otišli na odmor. U nastavku je poker golova gostiju kompletirao Alexander Isak, svojim 20. pogotkom ove sezone u Premiershipu, izjednačivši se s Coleom Palmerom iz Chelsea i došavši na gol manje od vodećeg strijelca lige, Erlinga Haalanda. Vrijedi napomenuti kako je švedski napadač par minuta prije pogotka propustio realizirati kazneni udarac.

Ovom je pobjedom Newcastle privremeno preskočio Manchester United na ljestvici i sada se nalaze na 6. mjestu s 56 bodova. Crveni Vragovi imaju utakmicu manje i dva boda zaostatka za Svrakama. Burnley je ovim porazom u vrlo teškoj situaciji u borbi za igranje Premier lige i sljedeće sezone.

Nalaze se na 19. mjestu s 24 boda, s pet manje od Nottingham Foresta koji će prema trenutnom stanju na ljestvici, naći svoje mjesto u eliti i sljedeće sezone.

Nottingham Forest osvojio važna tri boda u borbi za ostanak

Nottingham Forest je na gostovanju kod fenjeraša Sheffield Uniteda na Bramall Laneu slavio s 3:1. Pogotke vrijedne tri boda režirali su dvostruki strijelac Hudson-Odoi, dok je jednom pogodio i Yates. Pogodak za domaće postigao je Brereton Diaz iz jedanaesterca.

Već drugoligaš Sheffield posljednje utakmice sezone u Premiershipu igra za ponos. Rezultat nema značaj, ali su domaći igrači u uvodnih 45 minuta pokazali sjajnu igru. Prvo su poveli u 17. minuti zahvaljujući Brereton Diazu koji je sigurno realizirao jedanaesterac, ali pogotkom Hudson-Odoija s neriješenih 1:1 se otišlo na poluvrijeme.

Iako je bilo izjednačeno, dojam je da je Sheffield bio bolja ekipa i da su zaslužili s vodstvom otići na predah.

No, igrači Nuna Espirita Santa znali su važnost ove utakmice za njih pa su drugo poluvrijeme odigrali dosta bolje. Golovima Yatesa i Hudson-Odoija u 51., odnosno 65. minuti upisali su važna tri boda koja su ih osjetnije odmakla od opasne zone.

Ovom pobjedom imaju tri boda više od Lutona koji do kraja sezone ima susrete s West Hamom i Fulhamom, dok će Forest igrati protiv Chelsea i Burnleya. Stoga, čeka nas uzbudljiva završnica sezone i u borbi „donjeg doma“ Premiershipa.

Brentford i Fulham odigrali su ne toliko sadržajnu utakmicu i bez pogodaka završili susret. Utakmica koja nije imala veliki značaj ni za jednu momčad, s obzirom na to da ne mogu igrati ni Europu, a ni ispasti.

Kopirati
Drag cursor here to close