Može i ovako

VIDEO I Teren pokriven snijegom, slaba vidljivost, nema veze, igra se

Utakmica je prvo odgođena dva sata, kada su gromovi zaparali nebo, izgledalo je kako od iste neće biti ništa. Međutim, na kraju je odigrana.
Sport / Nogomet | 05. 03. 2024. u 09:59 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko puta smo gledali slike, posebno iz BiH u zimskom periodu. Snijeg je prekrio teren, ne postoje uvjeti za igru. Utakmica se odlaže, prolongira. Nakon toga teški kamioni, traktori ulaze na teren, ljudi lopatama sklanjaju snijeg, ali i ostale slojeve terena. I onda ostaje nešto što se teško može nazvati bilo kakvim terenom. Nije se dogodilo jednom.

Stariji se sigurno sjećaju da je nekada nije bilo tako. Igralo se i po snijegu. I još uvijek se igra i još uvijek se može igrati u takvim uvjetima. I to baš tamo gdje su moderni stadioni, vrhunski tereni.

Najbolji primjer je duel Real Salt Lakea - Los Angeles FC-a koja je igrana na America First Fieldu pred 19.509 gledatelja. Utakmica je prvo odgođena dva sata, kada su gromovi zaparali nebo, izgledalo je kako od iste neće biti ništa. Međutim, na kraju je odigrana. U kakvim uvjetima, možete vidjeti:

Video: Real Salt Lake - LAFC 

"Bili su to nemogući uvjeti. Osjećam se užasno, jer su igrači morali proći kroz sve ovo. Ovo je bio jedan od najgorih profesionalnih sportskih događaja koje sam ikada vidio u životu. Utakmica je mogla i trebala da bude prekinuta. Po mom mišljenju, ovo je sramota, apsolutna, zbog čega smo morali igrati ovu utakmicu", rekao je trener gostujuće ekipe iz Los Angelesa Steve Cherundolo.

Domaćini su se definitivno bolje snašli, što potvrđuje i rezultat 3:0. Sve je bilo gotovo do poluvremena, strijelci su bili Andres Gomez dva puta i jednom Cristian Arango.

Kopirati
Drag cursor here to close