Irak je na kraju osvojio Gulf Cup

VIDEO I Stampedo u Basri prije finala, bilo je mrtvih i ranjenih

Nekoliko je osoba poginulo, više njih je povrijeđeno, ali za sada je još uvijek nije potvrđen zvaničan broj jer u bolnici su primljeni pojedini teško stradali navijači. Za sada se spominju dvije poginule osobe i više od osamdeset povrijeđenih.
Sport / Nogomet | 20. 01. 2023. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebao je biti veliki spektakl, domaćini, Iračani su potrudili da cijeli turnir s osam selekcija Zaljeva podignu na jednu veću razinu. Dva stadiona na kojima se igralo u Basri su uglavnom bila rasprodana, iako je na nekim utakmicama vrijeme nije bilo najbolji saveznik gledateljima.

Nažalost, sve ono dobro što su uradili u želji da pokažu ostatku svijeta kako mogu organizirati utakmice na domaćem terenu, su pokvarili očitim propustima prije samog finala. Veliki broj ljudi je povrijeđen u stampedu koji se dogodio prije same finale utakmice u kojoj su se sastali domaćin Irak i Oman kojeg s klupe vodi Branko Ivanković.

Nekoliko je osoba poginulo, više njih je povrijeđeno, ali za sada je još uvijek nije potvrđen zvaničan broj jer u bolnici su primljeni pojedini teško stradali navijači. Za sada se spominju dvije poginule osobe i više od osamdeset povrijeđenih.

Nesreća je, prema preliminarnim policijskim podacima, nastala nakon što je veliki broj navijača bez ulaznica nekoliko sati prije utakmice pokušao ući na stadion u Basri. Ipak, bez obzira na ono što dogodilo ispred stadiona, odigravanje finalne utakmice nije dolazilo u pitanje.

Video: Stampedo prije utakmice 

Samo finale je ponudilo dosta uzbuđenja, odlučeno je tek nakon produžetaka. Irak je poveo preko Bayesha u 24. minuti. Nakon vodećeg gola su nastavili stvarati pritisak, tražili su taj drugi gol, ali se Oman uz dosta sreće izvukao, pa je u završnici utakmice pokušao uzvratiti. Zamalo su to i uspjeli, ali u 82. minuti nisu iskoristili penal. Međutim, novu priliku su dobili u devetoj minuti sudačke nadoknade. Ivanković je promijenio izvođača, a Al-Yahyaei zabio je za izjednačenje i odveo utakmicu u produžetke. A ondje je bilo ludo. U 115. minuti Iran iz kaznenog udarca dolazi u vodstvo preko Attwana, ali već tri minute kasnije Al Malki zabija za izjednačenje. No ni tu nije bio kraj. Kada su već svi čekali jedanaesterce, u 123. minuti Younus zabija za trijumf Iračana. Ovo je za reprezentaciju Iraka četvrti naslov na Gulf Cupu prvi nakon 1988. godine.

Video: Finale Irak - Oman 
Kopirati
Drag cursor here to close