Iskusni trener dao komentar

Capello: Deschamps nije pogriješio, ja sam isto uradio Savičeviću

''Čuo sam za mnoge taktičke postavke i sustave, ali u Kataru su više manje svi koristili isti, koji je tjerao momčad da se svi igrači brane i da svi igrači napadaju. Beskorisno je izmišljati bilo što drugo", kaže Capello.
Sport / Nogomet | 24. 12. 2022. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji angažman Fabio Capello je imao na klupi kineskog Jiangsua. Prije toga je vodio dvije reprezentacije Rusiju, 33 utakmice, Englesku nešto duže. S ovom reprezentacijom je bio i na Svjetskom u Južnoj Africi. Sada je komentirao dešavanja u Kataru. Između ostalog dotakao se Deschampsa, Benzeme i dešavanja u Francuskoj reprezentaciji.

" Mislim da Didier nije pogriješio. Ja sam sličnu stvar napravio sa Savićevićem prije finala Interkontinentalnog kupa 1993. Ujutro prije utakmice rekao mi je da je spreman igrati nakon što sam već sve pripremio s Raducioiuom. Iz poštovanja mu nisam dopustio da igra. Mislio sam da je to poštena odluka za momčad. Ostaje pitanje bi li Milan i Francuska sa Savićevićem i Benzemom osvojili još jedan trofej? Možda, da, ali to nije ni bitno."

Capello je kao trener osvojio naslov prvaka Europe, pet puta titulu prvaka Italije, uz dva naslova titule prvaka Španjolske, te još četiri Superkupa Španjolske i jedan UEFA Superkup. Za medije u Italiji je komentirao taktičke postavke pojedinih reprezentacija.

''Čuo sam za mnoge taktičke postavke i sustave, ali u Kataru su više manje svi koristili isti, koji je tjerao momčad da se svi igrači brane i da svi igrači napadaju. Beskorisno je izmišljati bilo što drugo. Forsiranje posjeda je smrt za nogomet, to je apsolutno dosadno. Igrači s loptom nemaju nikakvu odgovornost niti preuzimaju rizik, dok je za okomitu igru potrebna hrabrost'', istakao je ovaj nekadašnji trener.

Kopirati
Drag cursor here to close