Bio na klupi Liverpoola

VIDEO I Ovacije Erikssonu, ispunio je svoj san

"Ovo je bio san. Kao trener uvijek sam potajno želio doći u Liverpool jer je to klub koji obožavam. Jednom smo bili blizu toga. Nije se nikada dogodilo, ali jest ove subote", rekao je Eriksson.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2024. u 00:40 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebala je biti još samo jedna u nizu revijalnih utakmica koje su uobičajene kada su u pitanju veteranske ekipe. Međutim, ova je ipak
bila posebna.

Na Anfieldu su igrale legende Liverpoola i Ajaxa, a utakmica je bila posebne iz jednog razloga. Teško bolesni legendarni švedski strateg Sven-Goran Eriksson, dobio je priliku da barem na jedan dan bude trener Liverpoola, što je bila njegova velika želja.

Eriksson je početkom ove godine objavio kako mu je dijagnosticiran rak gušterače te da u najboljem scenariju ima još "godinu dana života". Tom prilikom je istakao činjenicu kako su on i njegov otac bili veliki navijači Liverpoola i kako se uvijek nadao da će nekada u karijeri biti trener ove ekipe.

Eriksson je tijekom uspješne trenerske karijere bio izbornik Engleske od 2001. do 2006. godine te Meksika, Obale Bjelokosti i Filipina. Vodio je od jačih klubova Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Manchester City i Leicester. Ne i Liverpool. Na kraju je eto dobio priliku, da bude na klupi ovog tima barem u jednoj ovakvoj utakmici uz legende kao što su Ian Rush, John Barnes i John Aldridge.

Video: Liverpool - Ajax 

"Ovo je bio san. Kao trener uvijek sam potajno želio doći u Liverpool jer je to klub koji obožavam. Jednom smo bili blizu toga. Nije se nikada dogodilo, ali jest ove subote. Bilo je prekrasno. Gubili smo 0:2, ali smo na kraju ostvarili pobjedu 4:2. Mislim da su svi danas bili pobjednici i bilo je prekrasno, apsolutno fantastično, nevjerojatno. Od izlaska na teren uz "You'll Never Walk Alone", dok same utakmice. Tijekom himne Liverpoola sam zaplakao", priznao je Eriksson.

Video: Izlazak legendarnog trenera na teren 

Iako su njegovi trenerski dani daleko iza, Eriksson je još malo komentirao samu utakmicu.

"Sve vrijeme smo bili bolja ekipa, mislim, tako da je to bio pošten rezultat. Mislim da smo bili bolji i kada smo gubili 2:0. Rekao bih zaslužena pobjeda iako su pobjednici svi oni koji su bili na terenu. Ovi momci na terenu su pokazali da mogu igrati, iako više nisu mladi. Došli su tu iz cijelog svijeta, Gerrard je bio tu, bio je glavni na terenu. Ovo je uspomena za cijel život" naglasio je Eriksson.

Utakmicu je promatralo 60.000 gledatelja, iako se radilo o igračima koji su već u nekim godinama, u pojedinim trenucima se stekao dojam kako se radi o nekoj utakmici za bodove.

Kopirati
Drag cursor here to close