Skandal u Španjolskoj

VIDEO I Mladi gledatelj igraču Seville gurnuo prst u anus!

"Da se to dogodi u ženskom nogometu, svi znamo što bi bilo. Suzdržao sam se jer imam dvije kćeri i nadam se samo da se to sutra neće dogoditi njima," rekao je Lucas Campos.
Sport / Nogomet | 06. 02. 2024. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna stvar se dogodila na utakmici Rayo Vallecano - Sevilla (1:2). Lucas Ocampos je krenuo da izvede "samo" jedan aut za svoju ekipu (Seville). Otišao je po loptu, "tražeći" jednog od svojih suigrača.

Onda se dogodilo nešto nevjerojatno. Jedan mladi navijač Raya koji je bio jako blizu Ocamposu, odlučio se za krajnje idiotski potez. Klinac je igraču Seville gurnuo prst u anus! Ocampos se nakon početnog šoka okrenuo i nešto rekao, ali u tom trenutku sve je ostalo na tome.

"Svi su vidjeli što se dogodilo. Nadam se da će La Liga ovo ozbiljno shvatiti, poput rasizma. Ne mislim da su svi navijači Raya ovakvi, uvijek nas dočekuju s poštovanjem, ali uvijek postoje i budale", rekao je Ocampos i dodao:

"Nadam se da se ovo neće ponoviti negdje drugdje. Da se to dogodi u ženskom nogometu, svi znamo što bi bilo. Suzdržao sam se jer imam dvije kćeri i nadam se samo da se to sutra neće dogoditi njima."

Nakon utakmice oglasilo se i vodstvo Seville se oglasilo priopćenjem:

"Duboko žalimo zbog incidenta u kojem je naš igrač Lucas Ocampos pretrpio opsceni i potpuno neprimjereni napad navijača Rayo Vallecana. Sevilla se nada da će se protiv počinitelja primijeniti odgovarajuće mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo na nogometnim stadionima i terenima. Ovakve geste i ponašanje ne smiju biti dopuštene u našim natjecanjima ako želimo biti najbolja liga na svijetu. Sevilla izražava maksimalnu podršku Lucasu Ocamposu, koji je reakcijom na napad iskazao veliki profesionalizam, usprkos neprihvatljivom ponašanju navijala koji ga je napao!"

Incident koji se dogodio, naravno je u centru pažnje španjolskih medija. Tako Marca piše:

"Analna agresija bez presedana. Navijač Raya je izveo gnjusni nasilni čin narušavanja tjelesnog integriteta igrača Seville. "

Sada je pitanje kako će reagirati savez. Tko i kakve sankcije snositi? Hoće li biti kažnjen Rayo Vallecano kao klub ili samo gledatelj. Za očekivati je da tijekom današnjeg dana bude više informacija o tome.

Kopirati
Drag cursor here to close