Luton gubio 2:1, vodio 4:2....

VIDEO I Ludnica na St James' Parku, gužva u Brightonu

Ako već rezultatski nije bilo napeto na terenu, na tribinama i oko stadiona u Brightonu jeste. Radi se i rivalstvu klubova koji su zasluženi za formiranje Division One danas, nekada treće lige.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2024. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

To je nogometu na Otoku. Niste morali ništa očekivati spektakularno u utakmici Newcastlea i Lutona, ali ste dobili nevjerojatno puno. Ukupno gledajući u prve četiri utakmice današnjeg programa postignut je 21 gol. Od toga upravo na St James' Parku osam. Tamo gdje su domaći prvo vodili 2:1, pa gosti 4:2, da bi na kraju sve završilo remijem 4:4.

Još u prvom dijelu smo vidjeli četiri gola. Longstaff je pogodio dva puta, jednom za 1:0, drugi put za 2:1. Luton koji ove sezone realno igra iznad očekivanja, se vratio prvi put (Osho), dok je Barkley četiri minute prije kraja bio strijelac za 2:2. U prvih dvadeset minuta igre u nastavku, Luton pravi preokret. Carlton Morris je siguran s bijele točke, nakon što je Dan Burn faulirao Ogbenea.

Činilo se da Newcastle ide prema još jednom porazu, kad je Elijah Adebayo povisio na 4:2. Prvi pogodak Kierana Trippera od kolovoza 2022. dao je nadu Magpiesima prije nego što je Barnes, u svom prvom nastupu nakon 24. rujna, izjednačio na 4:4. Bilo je prilika za jedne i druge do kraja utakmice, ali nisu pogodili Barnes i Jacob Murphy, odnosno Ogbene na drugoj strani

Video: Newcastle - Luton 

Dva razlike je imao i Fulham protiv Burnleya, ali je na kraju dohvatio sam bod. Činilo se da će, gosti bez većih problema zaključiti priču danas, nakon što su golovima Palhinhe i Muniza do poluvremena vodili 2:0. No posuđeni igrač Chelseaja, Datro Fofana će stvari preokrenuti. Ušao je u igru umjesto Zekija Amdounia i samo sedam minuta poslije je strijelac. Automatski druga slika na terenu, jer vremena je Burnley i više nego dovoljno.

U sudačkoj nadoknadi mladi napadač iz Obale Bjelokosti koji je stigao iz Union Berlina je zabio drugi gol za 2:2, iskoristivši niski centaršut Wilsona Odoberta na prvoj stativi. Niz Fulhama bez pobjede u gostima se protegao na 11 utakmica. Na slavlje protiv Burnleya čekaju od travnja 1951. godine.

Ako već rezultatski nije bilo napeto na terenu, na tribinama i oko stadiona u Brightonu jeste. Radi se i rivalstvu klubova koji su zasluženi za formiranje Division One danas, nekada treće lige. Uz to, navijači Crystal Palacea su protestirali nezadovoljni načinom rada u klubu.

Video: Ulice Brightona nedaleko od stadiona 

Na terenu nije bilo dileme. Brighton je sve završio u malo više od pola sata igre. Dunk, Hinshelwood i Buonanotte su osigurali vodstvo domaćem sastavu do 35. minute. Mateta je smanjio na 3:1, dok je konačan rezultat postavio João Pedro u 84. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close