Potencijalni transfer

Najbogatiji klub na svijetu ''krade'' Barcelonino najskuplje pojačanje

Barcelona je Dembelea u ljeto 2017. godine platila 135 milijuna eura, isti iznos kojeg je izdvojila za Philippea Coutinha godinu dana kasnije.
Sport / Nogomet | 26. 11. 2021. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ousmane Dembele jedan je od dvojice najskupljih igrača koje je Barcelona platila u svojoj povijesti, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da ga katalonski klub izgubi bez iti jednog eura odštete. Barcelona je Dembelea u ljeto 2017. godine platila 135 milijuna eura, isti iznos kojeg je izdvojila za Philippea Coutinha godinu dana kasnije.

No, Dembele se nije najbolje snašao u Barceloni, nije opravdao status velike zvijezde kojeg je imao kada je dolazio, a imao je i velikih problema s ozljedama, ali i disciplinom pa ga je klub u nekoliko navrata i kaznio. Sve to je očigledno dovoljno francuskom nogometašu da se odluči za odlazak s Camp Noua.

Mundo Deportivo danas donosi kako bi Dembele karijeru mogao nastaviti u Newcastlea. Njemu ugovor s Barcelonom istječe sljedećeg ljeta što znači da s prvim danom 2022. godine može pregovarati s klubom koji ga može dovesti bez odštete. Barcelona ga želi zadržati, posebno na tome inzistira Xavi, ali izgleda kako su 'Svrake' pripremila ugovor kojem Katalonci ne mogu parirati, pišu sportske novosti.

Ugledni španjolski medij tvrdi kako će Newcastle Dembeleu ponuditi godišnju plaću od 15 milijuna eura uz još 15 milijuna eura bonusa za njegov dolazak. Isto tako, i njegov menadžer će dobiti dodatnu proviziju. Sve to je previše za Barcelonu koja nije toliko solventna kao najbogatiji klub na svijetu koji bi u Dembeleu mogao imati prvu veliku zvijezdu.

Kopirati
Drag cursor here to close