Dva Malcolma u sredini

Vezni red ne veže: Real Madrid u krizi zbog slabe forme Kroosa i Modrića

Modrića i Kroosa s Realom sada očekuju dva relativno lakša protivnika, Levante i Viktoria Plzen, prije okršaja s Barcelonom. Ne podignu li svoju formu do utakmice s Kataloncima u LaLigi, Realu se ne piše dobro.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2018. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon gotovo sedam sati igre bez postignutog pogotka i četiri utakmice bez pobjede, Real Madrid proživljava ozbiljnu krizu za klub takvoga rejtinga, a ponajviše je to rezultat loše forme ključnih igrača.

Nisu samo jalovi napadači (Benzema, Bale, Mariano, Asensio) krivci za svojevrsnu paniku među odgovornim ljudima na Santiago Bernabeu, nego lošoj igri umnogome kumuju dvojica ključnih veznjaka, Luka Modrić i Toni Kroos, piše Marca.

Kroos je već šest utakmica bez pobjede, počevši od nastupa u glatkom porazu Reala u Sevilli pa do najnovijeg negativnog rezultata s reprezentacijom u porazu od Francuske. Njemački veznjak je već 540 minuta bez pobjede, što je možda i najlošije razdoblje njegove ukupne karijere.

Vidljivo je da Kroos ne pokazuje lucidnost i preciznost u igri na kakvu je navikao svoj tim, a u ovoj je sezoni odigrao 1.260 minuta, pri čemu se odmarao jedino u prvenstvenoj utakmici protiv Espanyola.

Modrić u remiju Hrvatske protiv Engleske (0:0) nije bio tako loš kao na utakmici Vatrenih protiv Španjolske (0:6), ali je njegova ukupna forma i u Realu i u reprezentaciji daleko ispod razine koju je kontinuirano držao sve do završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Kao što golove ne postiže Real, tako ih ne postiže ni Hrvatska u zadnjih 500 minuta koje je proveo na travnjaku.

Modrića i Kroosa s Realom sada očekuju dva relativno lakša protivnika, Levante i Viktoria Plzen, prije okršaja s Barcelonom. Ne podignu li svoju formu do utakmice s Kataloncima u LaLigi, Realu se ne piše dobro. Trener Lopategui jednostavno nema alternativa - više će mu pomoći molitva da nebo pomogne vratiti formu Kroosu i Modriću, nego potražiti adekvatne zamjene za njih dvojicu u svlačionici Kraljevskog kluba, jer takvih igrača tamo nema.

Kopirati
Drag cursor here to close