Davies, Hennessey, Johnson

Velšani oslabljeni na Poljudu

Za utakmicu s Hrvatskom upitan je napadač Brennan Johnson (21) za kojeg svi vjeruju da bi, nakon oproštaja Garetha Balea, trebao postati jedan od nositelja igre.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2023. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo reprezentacija Walesa otvara na najtežem mogućem gostovanju, rasprodatom Poljudu protiv Hrvatske.
Velšani imaju velikih problema sa ozljedama pojedinih igrača. Prvo je zbog ozljede otpao lijevi bek Tottenhama, ujedno jedan od najiskusnijih i najvažnijih velških reprezentativaca Ben Davies (29).

No, nesreća ne dolazi sama, pa je za utakmicu protiv Hrvatske Wales ostao i bez prvog golmana, iskusnog Waynea Hennesseyja (36), a lošim vijestima za reprezentaciju tu nije kraj. Za utakmicu s Hrvatskom upitan je napadač Brennan Johnson (21) za kojeg svi vjeruju da bi, nakon oproštaja Garetha Balea, trebao postati jedan od nositelja igre.

Mladi Johnson igra za Nottingham Forest i ove je sezone u svim natjecanjima odigrao 33 utakmice, a u Premiershipu je zabio sedam golova uz dvije asistencije.

No, on se još niti nije priključio reprezentaciji, oporavlja se od ozljede koju je zadobio u petak. Plan je da ga liječnici velške reprezentacije pregledaju u četvrtak i tada odluče je li spreman za igru. Izbornik Page odmah je reagirao te pozvao zamjene, golmana Toma Kinga koji brani za momčad engleskog četvrtoligaša Northampton, a tu je i bek Stoke Cityja Morgan Fox te napadači Liam Cullen (Swansea) i Mark Harris (Cardiff).

Kopirati
Drag cursor here to close