Mersad Selimbegović

Veliki podvig bh. trenera u njemačkom kupu

Selimbegović trenira njemačkog drugoligaša Jahn Regensburg, koji se uspio plasirati u četvrtfinale DFB Pokala, nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio Koeln.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2021. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Jahn Regensburg / Mersad Selimbegović, trener Regensburga

Mersad Selimbegović možda ne spada među nogometne stručnjake o kojima se u bh. medijima često piše, ali se zasigurno može ubrojiti u krug nekoliko najboljih trenera koji potječu iz BiH.

Selimbegović trenira njemačkog drugoligaša Jahn Regensburg, koji se uspio plasirati u četvrtfinale DFB Pokala, nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio Koeln s ukupnih 6:5.

Bundesligaš Koeln je poslije 20-ak minuta igre imao dva gola prednosti zahvaljujući pogocima Jakobsa i Dennisa, ali se domaći nisu predavali.

Kennedy i Geroge su izjednačili do kraja prvog dijela te se u nastavku krenulo ispočetka. Prvoligaš je imao prolaz u nogama Dennisa, koji je u 78. minuti promašio penal za goste.

Regularni dio završen je rezultatom 2:2 pa se ušlo u produžetke. Dodatnih 30 minuta nije donijelo promjene pa su uslijedili udarci s bijele točke.

Sreća u lutriji penala prelazila je s jedne na drugu stranu, ali je na kraju Regensburg s ukupnih 6:5 prošao u četvrtzavršnicu kupa Njemačke. 

Inače, Selimbegović je nedavno dobio novi ugovor s klubom, jer mu aktualni istječe na kraju ove sezone. Produžio je suradnju s klubom do lipnja 2023. godine.

Zanimljivo, novi ugovor uslijedio je nakon prvenstvenog poraza od Holstein Kiela 2:3.

Regensburg je trenutačno na 11. poziciji u Zweiti, s 24 osvojena boda. U subotu gostuju kod Karlsruhea, koji je trenutačno na petom mjestu s 32 boda.

Trener Mersad Selimbegović rođen je u Rogatici 1982. godine. U Regensburgu je kao igrač bio registriran od 2006. do 2012. godine, a upisao je 69 nastupa.

Od 2016. je radio na različitim trenerskim pozicijama u klubu, da bi od 2019. postao prvi trener. 

Kopirati
Drag cursor here to close