Liga nacija

Veliki ispit svjetskih doprvaka, sa Španjolcima pred punim Maksimirom

Hrvatska od 20:45 sati na Maksimiru igra susret ''A'' lige skupine 4 Lige nacija protiv Španjolske.
Sport / Nogomet | 15. 11. 2018. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trećem nastupu u Ligi nacija hrvatska nogometna reprezentacija ponovno igra protiv Španjolske. Utakmica se igra u četvrtak od 20:45 pred punim Maksimirom.

Španjolska je u hrvatskom debiju u novom UEFA-inom natjecanju zadala Vatrenima neugodan udarac, najteži poraz u povijesti 6:0, no izbornik Zlatko Dalić i njegovi izabranici složni su da se u Zagrebu neće tražiti osveta, već isključivo tri vrijedna boda.

''Ta bi nam pobjeda mnogo značila, za status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a potom nam se otvara i mogućnost za osvajanje skupine u Ligi nacija'', rekao je Dalić dan uoči dvoboja, javlja HRT.

Hrvatska će nastupiti bez nedovoljno oporavljenog Josipa Pivarića, a poziciju lijevog braniča preuzet će Tin Jedvaj ili Antonio Milić. Na vratima će stajati Lovre Kalinić.

''Ovo je novi susret, nakon dugo vremena pred našim punim stadionom i trebamo biti strpljivi, mudri i ne srljati. Trebamo svih 90 minuta igrati svoju igru, dati maksimum, a publika će nas nositi. Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i ostvariti dobar rezultat'', poručio je kapetan ''Vatrenih'' Luka Modrić.

U dosadašnjim susretima sa Španjolskom, Hrvatska je upisala dvije velike pobjede - prijateljsku iz 1994. godine u Valenciji (2:0) te prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj (2:1). Furija ima četiri pobjede na svom kontu, a jedan je ogled, jedini dosadašnji na hrvatskom tlu, završen bez pobjednika. Bilo je to 2000. godine u Splitu (0:0), javlja HRT.

U nedjelju Vatrene čeka završni ispit u Ligi nacija, gostovanje kod Engleske na Wembleyju.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close