Gazda Sampdorije

Velikan na koljenima, predsjednik tvrdi: Ja sam živi mrtvac, navijači mu poslali metak

"Molim navijače da mi prestanu prijetiti. Zar me želite ubiti? Ja sam ionako živi mrtvac dok gledam ovakvu Sampdoriju. U moju kuću stigla su tri metka. Prva dva još prije tri godine, a nedavno još jedan", kaže Ferrero.
Sport / Nogomet | 12. 02. 2023. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj osamdesetih, početak devedesetih godina Seria A je nudila spektakl. Čak i oni slabiji klubovi su imali jednu ili dvije velike zvijezde. U to vrijeme Milan je imao trojku Van Basten - Gullit - Rijkaard, u Interu su igrali Matthäus - Brehme - Klinsmann, Juventus imao Baggia, Napoli Maradonu, Carecu, Roma Völlera, Gascoigne je stigao u Lazio, a Sampdoria je imala svoj ubojiti dvojac Gianluca Vialli - Roberto Mancini.

I ne samo njih dvojicu. Imala je Vujadina Boškova velikog stratega na klupi, Pagliucu na golu, sjajnog Brazilca Cereza, pa Kataneca, Lombarda. U periodu od 1985 do 1992 godine, Sampdoria je prvak Italije, uzela je još tri Kupa, jedan Kup Kupova, jedan domaći Super kup, te je još igrala dva finala, jedno u Kupu kupova, jedno u Kupu prvaka. Nikad više.

Posljednjih godina se ovaj velikan strašno muči, nema rezultata momčad je uglavno na samom dnu. Klub je suočen sa ogromnim dugom koji ide i preko 150 milijuna eura. Vlasnik kluba već devet godina je biznismen Massimo Ferrero, koji je trenutno pod istragama talijanskih vlasti zbog mutnih poslova nevezanih sa Sampdorijom. Navijači ga toliko preziru, čak mu i prijete smrću.

"Molim navijače da mi prestanu prijetiti. Zar me želite ubiti? Ja sam ionako živi mrtvac dok gledam ovakvu Sampdoriju. U moju kuću stigla su tri metka. Prva dva još prije tri godine, a nedavno još jedan. Prijete meni i Edoardou Garroneu", kaže Ferrero.

Prema navodima talijanskih medija, uz sliku metka u kuverti koju je Ferrero dobio bila je poruka "Idući će biti pravi", a vlasnik kluba koji je zbog spomenutih policijskih istraga morao odstupiti s predsjedničke funkcije, na kraju je navijačima poručio: "Ako želite doći ću pogledati utakmicu s vama. Ako izađem živ, znači da smo se pomirili. U suprotnom, stadion ću napustiti na nosilima."

Navijačima Sampdorije najviše smeta to što su ostali ljudi u upravi kluba odlučili u jednom trenutku baš klub prepustiti Ferreru. Ferrero je 2014. godine postao i predsjednik kluba, a 2021. morao je odstupiti s te pozicije zbog financijskih malverzacija u poslovima nepovezanim sa Sampdorijom, no ostao je njezin većinski vlasnik.

Kopirati
Drag cursor here to close