Granitna obrana

Veležu ove godine zabijao samo Zrinjski

Novi trener Veleža Nedim Jusufbegović donio je ogroman napredak u igri Rođenih što se vidi po broju bodova ali i ostaloj statistici.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2023. u 12:47 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod Amarom Osimom u prvom dijelu sezone mostarski Velež bio je oličenje osrednjosti. Rođeni su bili u sredini ljestvice, s istim brojem pobjeda i poraza i gol razlikom 22:22.

Novi trener Nedim Jusufbegović ostvario je bolje rezultate već sada, jer u pet kola koliko su igrali pod vodstvom novog trenera Veležovi igrači ostvarili su četiri pobjede, samo jednu manje nego u cijelom prvom dijelu sezone.

Ipak, najveći napredak u Veležovoj igri vidljiv je u obrani. Od 10 utakmica u 2023. godini u čak devet Velež je sačuvao svoju mrežu. Jedini koji je uspio zabiti Rođenima je daleko najbolja momčad lige, Zrinjski, koja je slavila s 3:1 u mostarskom derbiju.

U Kupu BiH, gdje brane naslov, Velež ima savršen učinak koji se proteže još na prošlu sezonu. Naime, ove sezone Rođeni su odigrali pet utakmica, dobili svih pet, uz gol razliku 12:0.

Zadnja momčad koja je Veležu zabila gol u ovom natjecanju bio je Široki Brijeg, još tamo u ožujku prošle godine.

No, treba biti pošten prema bivšem treneru Osimu i kazati kako nije samo promjena trenera donijela napredak. Cijelu prvu sezonu Velež je igrao u Gabeli, a povratkom na svoj stadion i sami su se preporodili.

 

Kopirati
Drag cursor here to close