Nakon prve utakmice polufinala

Jusufbegović: Mislim da su šanse 50:50

Željo ima veći individualnu kvalitetu, veće iskustvo. Šanse su sada 50-50 nakon ovog rezultata", istakao je trener Veleža Nedim Jusufbegović.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2023. u 01:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Računajući prvenstvo i kup, Velež je u seriji od pet utakmica bez poraza. Nakon što je Zrinjski slavio u zaostaloj prvenstvenoj utakmici, Velež je savladao Slogu dva puta, Sarajevo, remizirao je sa Slobodom, dok je u prvoj utakmici Kupa bio bolji od Željezničara 1:0.

Gol odluke je postigao Šikalo u ranoj fazi utakmice. Činilo se kako će nakon ranog gola utakmica još zanimljivija, ali kako su minute prolazile tako je bilo sve manje rizika u igri jednih i drugih. Na kraju je ovo bio rezultat kojim su zadovoljni čini se jedni i drugi.

"Mislim da smo morali biti hrabriji što se tiče posjeda lopte, nismo bili dobro postavljeni, malo smo bježali od igre. U takvoj igri postigli smo gol pomalo sretno i spretno. Imali smo još neke situacije u kojima smo morali reagirati bolje, posebno u tranziciji, ali ne treba zaboraviti kako je i Željezničar imao svoje prilike.

Smatram da smo u periodu kada je Željezničar imao posjed lopte, neke stvari dobro iskontrolirali. Ovo je daleko od gotovog, čeka nas drugo poluvrijeme na Grbavici, za nas vrlo teška zahtjevna utakmica. Ipak, imamo neke svoje argumente, vjerujem da možemo odigrati bolju utakmicu i nadamo se i spremamo za prolaz, isto kao i Željezničar.

Nismo favoriti, govorio sam to i prije ove utakmice. Dosta se toga dešavalo, da se sada ne bavim analizama oko kluba. Ima tu baznih stvari, mi smo u jednom procesu još. I Željo je bio u kriznim situacijama, možda Željo ima veći individualnu kvalitetu, veće iskustvo. Šanse su sada 50-50 nakon ovog rezultata", istakao je trener Veleža Nedim Jusufbegović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close