Nakon odigrane tri utakmice

Velež se priprema za Shakhtar, moguća i peta provjera

Posljednju provjeru prema najavama od ranije, Velež će imati protiv Shakhtara, za četiri dana. Najkvalitetnija moguća provjera protiv ekipe koja se priprema za play off Europske lige (Marseille).
Sport / Nogomet | 30. 01. 2024. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri utakmice su odigrali nogometaši Veleža u dosadašnjem dijelu priprema. U prvoj protiv Mure su slavili 2:1, nakon čega su u dvije vezane kontra Vejlea i Alashkerta poraženi identičnim rezultatom 1:2. Iako to baš i nije uobičajeno, ako se kojim slučajem ne radi o nekom turniru,

Rođeni su igrali dva dana zaredom. Trener Klafurić je pojasnio zbog čega se odlučio na ovaj korak. Jednostavno, Klafurić je planirao pružiti priliku svim igračima po devedeset minuta pa je umjesto nekog maratona koji je bi trajao recimo dva puta po 60 minuta, u subotu, odlučio je odraditi dvije normalne utakmice.

"Cilj je bio zaključiti najteži dio priprema, praktički to je bilo drugo poluvrijeme od one utakmice koja je igrana dan ranije i ono što je najvažnije je da smo ovaj dio odradili bez težih ozljeda. Moram istaći da smo protiv Alashkerta odigrali dobro poluvrijeme, golove smo primili u drugom dijelu, stigli su kao posljedica umora, nekih greška u dodavanjima. Mi smo primili golove nakon naših grešaka, dok smo goli postigli iz penala koji je bio plod ipak dobre akcije. Pored toga, stvorili smo par dobrih prilika u prvom poluvremenu. Međutim mogu biti zadovoljan onim što smo napravili u dosadašnjem dijelu priprema i pred nama je zadnji tjedan priprema, gdje ćemo završiti taj kondicijski i taktički dio", kaže Klafurić.

Posljednju provjeru prema najavama od ranije, Velež će imati protiv Shakhtara, za četiri dana. Najkvalitetnija moguća provjera protiv ekipe koja se priprema za play off Europske lige (Marseille).

Međutim, nije isključeno da Velež odigra i petu pripremnu utakmicu. Ostaje pitanje u kojem periodu, s obzirom na to da je duel protiv Shakhtara na programu 3. veljače, dok se ekipa iz Turske vraća u Mostar dan poslije.

"Ponudili smo mogućnost da odigramo dva puta po 75 minuta, ali ljudi iz Shakhtara to nisu prihvatili, pa će to biti klasična utakmica, dok smo mi počeli razmišljati o tome da pronađemo eventualno još jednog protivnika kako bismo ispunili svoj cilj, a to je da svaki igrači u posljednjoj provjeri odigra po devedeset minuta, tako da tražimo do još jednog protivnika dok smo ovdje u Turskoj. Nakon toga ide onaj posljednji tjedan gdje ćemo više raditi na nekim taktičkim varijantama u fazi napada" naglasio je Klafurić.

Kopirati
Drag cursor here to close