Prva liga FBiH

Velež starta kao prvi sa sedam bodova prednosti

Velež koji je na poprilično dominantan način stigao do sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2019. u 09:43 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama 16. kola  nastavlja se i sezona u Prvoj ligi FBiH. Prema očekivanju nakon jesenjeg dijela, u borbi za prvo mjesto ostali su Velež i Olimpic.

Velež koji je na poprilično dominantan način stigao do sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja.

Iako imaju prednost za koju su mnogi mišljenja da je nedostižna do kraja, u taboru Veleža nisu ništa prepuštali slučaju pa su u zimskoj pauzi potpisali ugovore sa sedmoricom novih igrača od kojih su vratari Bogdanović i stoper Marques najiskusniji s 25 godina.

S druge strane, Olimpik se odlučio za provjerena imena poput neumornog Zebe, provjerenog Pandže ili Kenana Handžića, Radovca.

Seriju iz prvog dijela sezone od sedam uzastopnih pobjeda želi nastaviti danas protiv Čapljine.

''Igrače smo upozorili, niti jednog trenutka ne smije biti prostora za opuštanje. Čapljina uvijek dobro igra u Vrapčićima i to mora biti dovoljno upozorenje. Imamo malih problema oko sastava zbog kartona, ozlijeda, igrača koji nemaju pravo nastupa, ali je nas igrački kadar dovoljno širok. Idemo odmah na startu pokazi koliko možemo, start je jako važan, vidjelo se to dobro u prvom dijelu prvenstva'', kaže Ibro Rahimić trener Veleža.

Momčad Čapljine je generalnu probu pred početak drugog dijela imala protiv hrvatskog niželigaša Komina gdje su nastupili igrači s manjom minutažom, a u pobjedi (2:0) je dva gola zabio Ivan Bondža. Za struku je bitno da će u subotu imati kompletan tim na raspolaganju.

''Svi hvale Velež da je najbolja i najbrža ekipa u ligi. Ali imamo i mi neke svoje adute na koje računamo da možemo iznenaditi protivnika. Bitno je da držimo rezultat u egalu što duže i onda će oni biti pod sve većim pritiskom zbog publike i rezultata'', mišljenja je trener Čapljine Damir Borovac.

Olimpik će svoju utakmica igrati u nedjelju, na Otoku dolazi Vitez. Esad Selimović, šef stručnog stožera Olimpik ima na raspolaganju sve igrače.

''Uradili smo sve što smo planirali tijekom prethodnog razdoblja. Kompletirali smo ekipu na vrijeme i imali smo priliku da od samog starta priprema radimo sa svim igračima na koje računamo za proljetnu utrku. Mi ćemo u svaku utakmicu, pa tako i ovu s Vitezom, ući s jasnim ciljem, a to je pobjeda. Nećemo se osvrtati na druge, već samo na sebe. Želimo biti pravi na terenu i implementirati sve ono što radimo na treninzima. U svakom slučaju počinje borba za bodove, a mi ih želimo osvojiti što više i na kraju zauzeti prvo mjesto i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH'', naglasio je Selimović.

Kopirati
Drag cursor here to close