Stari rivali

Velež siguran protiv Sarajeva

Sarajevo jeste prvo stiglo do prednosti golom Rahmanovića u 26.minuti, ali je Velež uzvratio na najbolji način.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2019. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku priprema za proljetni dio sezone snage su u Mostaru danas odmjerili stari rivali Velež i Sarajevo. Za jedne (Velež) ovo je bila treća, za druge (Sarajevo), prva kontrolna utakmica.

Ibro Rahimić je za razliku od prethodna dva susreta ovaj put na terenu "isprobao" 24 igrača, Husref Musemić dva manje. Krajnjim rezultatom svakako je zadovoljniji Rahimić s obzirom na to da je njegova momčad na kraju slavila 3:1.

Foto: Bljesak.info / Velež siguran protiv Sarajeva 

Sarajevo jeste prvo stiglo do prednosti golom Rahmanovića u 26. minuti, ali je Velež uzvratio na najbolji način. Prvo je Fajić poravnao na 1:1 s bijele točke, na isteku prvi pola sata igre, a onda je Behram osigurao vodstvo svojoj momčadi lijepim golom.

U nastavku susreta obojica stratega su odlučila očekivano zamijeniti kompletne postave, a Veležovoj mlađoj Musemić je suprotstavio iskusniju s Ahmetovićem i Velkoskim. Upravo je Velkoski pripremio dobru šansu za Šišića, pa je i sam kasnije zaprijetio ali je nova akvizicija Rođenih, vratar Bogdanović bio spreman.

I dok je Sarajevo pokušavalo stići do drugog gola, Velež je uzvratio trećim kojeg postiže defenzivac Zeljković u 67.minuti, za konačan rezultat.

Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Marques, Mešanović, Čosić, Vehabović, Behram - Cvijanović, Brandao, Fajić. Još su igrali: Bogdanović, Alikadić, Mandžuka, Mrgan, Alagić, Lukas, Dudić, Stegnjajić, Ragipović, Osmić, Zeljković, Ovčina.Trener: Ibro Rahimić.

Sarajevo: Kovačević, Dupovac, Lazić, Hebibović, Bekić, Crepulja, Jahić, Rahmanović, Handžić, Tatar, Resić. Još su igrali: Dizdarević, Šofranac, Mujakić, Šabanović, Pidro, Kurdić, Mustafić, Šišić, Velkoski, Halilović, Ahmetović. Trener: Husref Musemić.

Kopirati
Drag cursor here to close