Fajić i Brandao za novu pobjedu Rođenih

Velež slavio nakon preokreta, Čapljina sigurna

Rođeni su upisali pobjedu rezultatom 3:1, te tako nastavili pobjedničku seriju i borbu za Premijer ligu BiH
Sport / Nogomet | 27. 10. 2018. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u subotu odigrana utakmica 12. kola Prve lige FBiH u kojoj su se sastale ekipe Veleža i Bratstva.

Nakon 90 minuta igre, Rođeni su upisali još jednu pobjedu rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac za Rođene bio je Nusmir Fajić, dok je jedan gol dao Brandao. Za goste je pogodio Stojanov.

Utakmica je počela minutom šutnje u čast poginulim policajcima u Sarajevu, Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Rođeni su od prve minute krenuli prema golu gostiju. Prvi je zaprijetio Fajić u 5. minuti, da bi u 10. minuti bila sporna situacija u 16-ercu gostiju, kada je Ovčina zaustavljen po mišljenju cijelog stadiona očiglednim prekršajem, ali sudac Varupa pokazuje da se igra nastavi. Nakon toga, svoje udarce probali su Lucas i Fajić, ali bez promjene rezultata.

Ipak, prvi do gola dolaze gosti. Izgubljena lopta na svoj polovini skupo je koštala Rođene, a precizan za goste bio je Stojanov, u 26. minuti. Primljeni gol nije poremetio igrače Veleža, koji su nošeni podrškom navijača nastavili napade prema golu Bratstva. U 30. minuti Fajić upošljava Mujezinovića, čiji udarac završava preko gola Divkovića.

U 40. minuti Velež dolazi do gola. Vehabović se dobro izborio za loptu, dodaje Fajiću na sredini peterca, koji tako postiže svoj 15. gol u ovoj sezoni. Nakon toga, Rođeni nastavljaju pritiskati, u 42. minuti Lucas upošljava Mujezinovića, čiji udarac završava pored gola.

Pred sami kraj poluvremena, Ovčina je prekršajem zaustavljen u 16-ercu, a sudac Varupa nakon kratkih konzultacija s pomoćnikom, pokazuje na bijelu točku. Nažalost za Rođene, Zvonić nije bio precizan, te se tako na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju dvostrukom izmjenom. Umjesto Mrgana i Mešanovića u igru su ušli Brandao i Kuduzović. Rođeni su od prve minute krenuli s napadima, i u 56. minuti dolaze do drugog gola. Korner je izveo Vehabović, a glavom na prvoj vratnici loptu u mrežu pospremio strašni Nusmir Fajić.

Nakon vodstva, Rođeni su kontrolirali igru i nisu dozvolili gostima da ozbiljnije zaprijete golu Bobića. U 71. minuti trener Ibro Rahimić izvršio je treći izmjenu kada je Zeljković zamijenio Lucasa. U 77. minuti Velež postiže treći gol te tako potvrđuje novu pobjedu i nova tri boda. Fajić je asistirao, a Brandao pospremio loptu u mrežu gostiju.

U 86. minuti Mujezinović je imalo lijepu priliku da se upiše u listu strijelaca, ali njegov udarac odlazi preko gola. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da su Rođeni upisali pobjedu rezultatom 3:1, te tako nastavili pobjedničku seriju i borbu za Premijer ligu BiH.

Naredne subote Velež gostuje kod ekipe Viteza.

Čapljina je golovima Vučića i Hasinovića došla do nove pobjede, dok je utješni gol za goste iz Jajca postigao Tankuljić u 83. minuti.

Foto: Bljesak.info / HNK Čapljina - NK Metalleghe-BSI Jajce 1:0

Rezultati 12. kola:

MOSTAR: Velež - Bratstvo 3:1
VISOKO: Bosna - Novi Travnik 1:0
ČAPLJINA: Čapljina - Metalleghe BSI 2:1
BIHAĆ: Jedinstvo - Zvijezda 3:0
ŽIVINICE: Slaven - Goražde 1:0
KAKANJ: Rudar - Igman 3:0
ORAŠJE: Orašje - Vitez 3:3

Nedjelja:

TEŠANJ: Tošk - Olimpik (13.30)

Tablica:

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close