Rođeni ne znaju za poraz

Petarda Veleža protiv Novog Travnika, hat-trick Fajića

Rođeni su upisali još jednu sigurnu pobjedu, te potvrdili prvo mjesto na ljestvici Prve lige FBiH.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2018. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u subotu na stadionu Rođeni odigrana utakmica 10. kola Prve lige FBiH između FK Velež i NK Novi Travnik.

Na kraju, sigurna pobjeda Veleža rezultatom 5:0. Trostruki strijelac bio je Nusmir Fajić, a jedan gol su dali Haris Ovčina i Obren Cvijanović.

Rođeni su od prve minute krenuli po gol, redali su se pokušaji Fajića, Ćosića, Zvonića, Vehabovića, ali je nedostajalo preciznosti.

Gosti su opasno zaprijetili u 24. min preko Petka, koji propušta veliku šansu. Rođeni su dosta napadali po desnoj strani gdje su ordinirali Biševac i Ovčina, ali je nedostajao zadnji pas u par navrata.

U 34. minuti probao je Vehabović, ali bez promjene rezultata. Gosti su bili opasni pred golom Veleža još u dva navrata. Prvo je Petak probao u 37. minuti, a nakon njega i Sulić u 44. minuti.

Kada se mislilo da će se na odmor otići bez golova, Nusmir Fajić u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena glavom pogađa mrežu Ćutahije, te su tako Rođeni na odmor otišli s prednošću od 1:0.

Rođeni su u nastavku nastavili s napadima, te su preko Mujezinovića u 49. minuti pogodili vratnicu gola gostiju.

Rođeni do drugog gola dolaze u 57. minuti, Ovčina proigrava Fajića, koji postiže svoj drugi gol na današnjoj utakmici, a čak 12-ti u prvenstvu.
Nakon toga, igrači Veleža su se razigrali, te se u 66. minuti u listu strijelaca upisao lijepim golom i Haris Ovčina.

U 76. minuti u listu strijelaca se mogao upisati i Brandao, ali njegov udarac glavom prolazi pored gola Ćutahije. Svoj prvi hat-trick u dresu Veleža u 82. minuti postigao je Nusmir Fajić, na asistenciju Ćosića. U 88. minuti probao je i Kuduzović, a u zadnjoj minuti u listu strijelaca se upisao i Obren Cvijanović.

Tako su Rođeni upisali još jednu sigurnu pobjedu, te potvrdili prvo mjesto na ljestvici Prve lige FBiH.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close