Posljednje četvrtfinale

Široki i u uzvratu svladao Velež i izborio polufinale

Široki Brijeg je posljednji polufinalist Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je u obje utakmice četvrtfinala svladao Velež.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2024. u 17:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Široki Brijeg je do polufinala svladavši Velež u obje četvrtfinalne utakmice. Nakon što je u Čitluku bilo 2:1, Široki je i u Vrapčićima slavio, ovaj put s 3:2.

Iako je Velež dominirao od početka i imao više loptu u nogama, prvi su poveli gosti. Igrala se 15. minuta kada je dobru akciju Mihaela Kuprešaka i Luke Marina završio Stephen Chinedu za vodstvo 1:0 gostiju.

Nekoliko minuta kasnije Suljić je bio u odličnoj šansi da izjednači, ali glavom je promašio vrata Širokog za pola metra. Kazna je uslijedila uskoro. Luka Marin ponovno je bio asistent, a Cyrille Kpan pogađa za šokantnih 2:0.

Ipak, Velež se uspio oporaviti i smanjiti na 1:2. Strijelac u 34. minuti bio je Giorgi Guliašvili. Odlično prvo poluvrijeme nastavilo se i nakon trećeg gola. Široki je mogao povećati vodstvo, ali je iz odlične prilike Marijan Ćavar šutirao pored gola.

 Do poluvremena je Velež uspio se vratiti iz zaostatka, barem u ovoj utakmici, a pogodak za 2:2 postigao je Gruzijac Guliašvili.

U drugom dijelu Velež je jurnuo po prednost koja bi mu barem donijela penale. Petnaest minuta prije kraja ostao je s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Domić, ali unatoč tome stvarao je prilike.

Ipak, nije ih realizirao, pa je na kraju Daniel Lukić iz jedanaesterca postigao konačnih 3:2.

Široki se tako pridružio Zrinjskom, Borcu i Slozi u polufinalu Kupa, a parove polufinala doznat ćemo nakon ždrijeba.

Kopirati
Drag cursor here to close