Buđenje Rođenih

Velež razbio Tuzlake za izlaz iz rezultatske krize

Velež ima devet bodova nakon sedam mečeva i zauzima deveto mjesto, a sljedećeg tjedna gostovat će Borcu u Banja Luci, dok Tuzli slijedi gostovanje Slogi Doboj u Modriči.
Sport / Nogomet | 05. 09. 2022. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su izabranici Amara Osima bili u rezultatskoj krizi, pa su upisali samo dva boda u prethodna četiri meča, danas su ipak pokazali da posjeduju kvalitet i snagu za veće domete, te su slavili uvjerljivo nad trećeplasiranom Tuzlom kojoj je ovo bio tek drugi poraz u sezoni.

Na samom početku utakmice uzbuđenja i dosuđen penal za Velež, nakon što je neoprezni Čeliković igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Zajmović je preuzeo odgovornost i pogodio iako je Fejzić zamalo obranio njegov udarac.

U 13. minuti nova velika šansa za Velež, ali Karjašević u zadnji čas intervenira nakon prethodnog dobrog prodora Zajmovića i ubačene lopte u sredinu šesnaesterca gostiju, piše SportSport.ba.

Mogao je Velež lako do 2:0 u 32. minuti. Anđušić prolazi stranom, zavrće u sredinu, Zajmović lukavo šutira, ali lopta ide pored gola Fejzića, da bi nedugo nakon toga bio izblokiran udarac Zeljkovića.

Ostalo je 1:0 do odlaska na odmor. Baš kao i na početku prvog, tako i na početku drugog dijela Velež dolazi do gola. Zajmović je majstorski pogodio za 2:0 i tako trasirao Mostarcima put do novog trijumfa.

Nismo danas puno vidjeli od gostiju iz Tuzle, koji su najbolju šansu imali u 65. minuti, kada je Kuzmanović skoro s centra pokušao lobovati vratara Bogdanovića, ali je Zeljković spasio sa gol-linije.

Do kraja utakmice Tuzlaci su se nadali golu kojim bi se vratili u meč, no do kraja je još dva puta lopta odsjela u Fejzićevoj mreži. U 82. minuti Haskić glavom pogađa za 3:0 poslije centaršuta s desne strane. Potom je u 85. minuti Fejzić sjajno skinuo šut Vehabovića sa oko 15 metara. Ušlo je to u same rašlje, ali je vratar gostiju paradom loptu izbacio u korner.

Upravo nakon tog kornera kojeg je izveo Vehabović, Halilović sjajno loptu hvata na volej i sa nekih 20 metara uspijeva loptu poslati u mrežu nemoćnog Fejzića.

Velež ima devet bodova nakon sedam mečeva i zauzima deveto mjesto, a sljedećeg tjedna gostovat će Borcu u Banja Luci, dok Tuzli slijedi gostovanje Slogi Doboj u Modriči.

 

Velež - Tuzla City 4:0

FK Velež: Bogdanović, Pavić, Anđušić, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović, Dejanović, Džanković.

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Kuzmanović, Karjašević, Mešinović, Čeliković, Mišić, Mehidić, Pantelić, Coulibaly

Kopirati
Drag cursor here to close