Pobjeda Sarajevu

Sarajevo uvjerljivo protiv Veleža, Iliev skinuo penal Hrkaću

Sarajevo je pobijedilo Velež i primaknulo se Rođenima na četiri boda.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2024. u 22:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevu je pripala pobjeda u derbiju 29. kola protiv Veleža. Domaćin je slavio s 3:0 i tako se u borbi za treću poziciju primaknuo Veležu na četiri boda. Ipak, podsjetimo da će u Europu i četvrtoplasirani, a pošto Rođeni imaju osam bodova više od Posušja i Sloge europski izlazak još uvijek im nije ugrožen.

Sarajevo je povelo već u prvoj minuti, a Renan de Oliveira pogodio je nakon asistencije Hamze Čatakovića. Krilni igrač Sarajeva Čataković sam je povećao vodstvo na 2:0, postigavši lijep pogodak u 62. minuti.

Rođeni su bili u posve podređenom položaju većinu utakmice, no dobili su priliku uvesti utakmicu u neizvjesnost. Kapetanović je oborio Mlinarića i sudac Antoni Bandić pokazao je na bijelu točku.

Jedanaesterac je izveo Ante Hrkać kojemu je Dejan Iliev obranio udarac i osigurao zasluženu pobjedu Sarajevu. Pobjedu je u trećoj minuti sudačke nadoknade uvećao Ajdin Hasić pogodivši za 3:0.

Iz ovog derbija treba izdvojiti i detalj iz 30. minute kada su domaći navijači, Horde zla, napustili svoju tribinu iz prosvjeda prema mjerama zabrana i pretresima uoči utakmica u posljednje vrijeme.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close