Derbi starih rivala

Klafurić: Ne odustajemo od svog stila igre

U posljednjem susretu ove dvije ekipe igranom 1. prosinca prošle godine, Velež je slavio golom Ede Vehabovića u 65. minuti utakmice.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2024. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira kako završio današnji susret protiv Sarajeva, Velež će ostati na trećem mjestu. Pitanje je samo kolika će biti bodovna razlika.

U ovom trenutku je sedam bodova. Ako Velež uspije ostati neporažen, svoje treće mjesto bi dodatno učvrstio. U slučaju poraza Sarajevo bi došlo na -4, ali i dalje bi Rođeni sudbinu držali u svojim rukama. I dalje je izlazak na europsku scenu realnost.

To znači da bi nakon nekoliko izuzetno teških utakmica, večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase, ekipa Veleža trebala biti pod manjim pritiskom. Nekako u pravilu ekipe u takvim situacijama znaju ponuditi najviše.

"Drago nam je da dolazimo u goste jednoj ekipi kao što je Sarajevo. Bez obzira na poraz u posljednjem susret rekao bi da je forma ekipe Sarajeva u posljednjih nekoliko kola u usponu. To je ekipa s kvalitetnim pojedincima, posebna opasna u igri prema naprijed. Mi smo spremali za ovaj susret, znamo da nas čeka težak protivnik, ali mi ne odustajemo od svog načina igre. Bez obzira na to što imamo problema s ozljedama pojedinih igrača, za nas ovaj susret dolazi u dobrom trenutku, iza nas su teške utakmice, povezali smo dvije pobjede i idemo probati nastaviti taj niz", kaže u najavi utakmice Dean Klafurić.

Ipak, trener Veleža je imao problema u pripremi utakmice, jer za večerašnji dvoboj ne može računati na neke važne igrače. Gulishvili koji je igrač na posudbi iz ekipe Sarajeva je u prošlom kolu dobio treći žuti karton, pa će svakako propustiti ovaj duel. Protiv Sloge su se ozlijedili Oreč i Pršeš i njihov nastup je pod upitnikom. Od ranije su van stroja Iranac Gholami i Brazilac Lohan.

"To je dio nogometa, vidjet ćemo tko će biti spreman a tko ne. Nema kukanja, tu su ostali igrači, imamo mladih igrača koji su svojim radom na treninzima zaslužili da se nađu u ekipi. Vidjeli ste kako smo u prethodnim susretima pružili nekima od njih priliku", kaže na kraju Klafurić.

U posljednjem susretu ove dvije ekipe igranom 1. prosinca prošle godine, Velež je slavio golom Ede Vehabovića u 65. minuti utakmice. Gledajući posljednjih deset utakmica u prvenstvu ova dva rivala, Velež ima pet pobjeda.

Tri susreta su završila podjelom bodova i Sarajevo je slavilo samo dva puta. Zanimljivo, u pet utakmica koje je Velež dobio, niti jednom igrači Sarajeva nisu uspjeli postići gol, s tim da su Rođeni dva puta zaredom slavili na Koševu. Jednom je bilo 2:0, jednom 1:0. Večerašnji dvoboj je na rasporedu od 20 sati i 45 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close