Rođeni na Tušnju

Velež nije izgubio od Tuzle već šest utakmica: "Tradicija je prošlost"

Nakon poraza u gradskom derbiju Velež će u ovom kolu opet na gostovanje, puno dalje nego u srijedu, kod Tuzla Cityja na Tušanj.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2023. u 08:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzla City po imenima igrača u rosteru djeluje ekipa za vrh ljestvice, definitivno puno višoj poziciji od pretposljednje koju sada zauzimaju. No, Tuzlaci su dobro otvorili prvenstvo, dobili GOŠK u Gabeli s 4:1, a onda izgubili šest od sljedećih sedam utakmica.

Ipak, treba reći da je Tuzla u tom razdoblju imala jako težak raspored, jer igrali su s Borcem, Sarajevom, Zrinjskim, Željezničarom i Širokim Brijegom, a jedini poraz koji bi se mogao nazvati kiksem bio je kod Sloge u Doboju.

Velež u ovu utakmicu ulazi s dobrom tradicijom iza sebe, odnosno sa serijom od šest utakmica bez poraza od Tuzlaka. Bilo bi i šest pobjeda u nizu, ali pogodak Đorđa Pantelića u trećoj minuti sudačke nadoknade odnio im je pobjedu u njihovom posljednjem međusobnom ogledu, u travnju ove godine.

"Njihova pozicija jeste znenađenje jer stvarno imaju dobre igrače, posebno prema naprijedi. Defanzivno su lošiji, ali sigurno mjesto na tabeli nije realnost. Tradicija je nešto što je prošlost, treba respektirati protivnika i ne zamarati se time što je bilo u prošlosti. Spremni smo za utakmicu", rekao je trener Veleža Dean Klafurić.

Njihov novi ogled igra se u pomalo nezahvalnom terminu na radni dan u 14 i 30, no s obzirom da Tuzla City i nema neku brojnu grupu navijača domaćinu to očito ne smeta.

Kopirati
Drag cursor here to close