Aref Gholami

Velež dobrodošlicu novom igraču poželio na perzijskom: عارف خوش آمدی

Potpisan je ugovor koji će ovog iranskog reprezentativca vezati za Rođene do ljeta 2025. godine.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2024. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Velež Mostar potvrdio je kako je Aref Gholami novi igrač ovoga kluba.

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, Senada Kevelja, u Press sobi stadiona “Rođeni” potpisan je ugovor koji će ovog iranskog reprezentativca vezati za Rođene do ljeta 2025. godine.

Aref Gholami rođen je 19. travnja 1997. godine u Gorganu, Iran. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Sepahan FC u kojem je i debitirao za prvi tim, da bi svoj nogometni razvoj nastavio u renomiranim iranskim klubovima Zob Ahan, Foolad, da bi od natjecateljske sezone 2019./20. nastupao za višestrukog prvaka Irana (9x), osvajača Kupa ove zemlje (7x), kao i osvajača Azijske Lige prvaka (2x) Esteghlal FC za koji je ukupno ubilježio 96 nastupa, postigavši pritom 2 pogotka uz upisanu jednu uspješnu asistenciju.

Upravo je sa ovim klubom, uz redovite nastupe u Azijskoj Ligi prvaka, uspio osvojiti prvo šampionsku titulu Irana, te u sezoni 2022./23. i Superkup ove zemlje.

Prošao je sve omladinske reprezentativne kategorije Irana, a za A reprezentaciju Irana debitovao je u Azijskim kvalifikacijama sa Svjetsko prvenstvo u utakmici protiv Južne Koreje.

Zanimljivo, bio je u kadru reprezentacije svoje zemlje i krajem studenog 2020. godine, kada je, u prijateljskom susretu, reprezentacija Irana svladala našu reprezentaciju rezultatom 2:0.

''Potpis ugovora sa ovim odličnim 1,83 cm visokim obrambenim igračem dolazi u trenutku nakon što je naš Klub uspio realizirati transfer Brune de Oliveire u južnokorejski Gwangju FC, i predstavljati će značajno pojačanje posljednjoj liniji Deana Klafurića, pred nastavak natjecanja u WWin ligi Bosne i Hercegovine i domaćem Kupu, gdje će naši Rođeni nastaviti svoju borbu ka ostvarenju zacrtanog cilja – mjesta koje će nam početkom naredne sezone osigurati evropske utakmice'', navode iz kluba.

''Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu. Welcome Aref'', poručili su iz kluba te uz ove želje dodali i čestitku na perzijskom jeziku: '' عارف خوش آمدی ''

Kopirati
Drag cursor here to close