Kup BiH

Velež deklasirao Tuzlu i odškrinuo vrata finala

Mostarski Velež napravio je velik korak ka ulasku u finale Kupa Bosne i Hercegovine pobijedivši Tuzla City s velikih 4:0.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2022. u 19:52 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je trener Veleža Feđa Dudić izjavio kako odluka o finalu vjerojatno neće pasti u prvoj utakmici Veleža i Tuzle, na kraju se to ipak dogodilo. Naime, Rođeni su slavili neočekivano visoku 4:0 pobjedu i na uzvrat u Tuzlu nose velika četiri gola viška.

Dva gola postigao je Alen Dejanović, po jedan su dodali Đani Salčin i Nemanja Anđušić, za Velež koji je već na poluvremenu vodio s 3:0.

Video: Velež - Tuzla City 4:0

Uzvrat je za dva tjedna u Tuzli, ali s obzirom na današnji rezultat on bi mogao biti samo formalnost. Tuzla, iza Zrinjskog najbolja ekipa u Premijer ligi, tako se s izleta u Mostaru vraća s devet golova u mreži, jer ih je i Zrinjski četiri dana ranije deklasirao s 5:0.

Rođeni su tako došli na korak od finala Kupa i posljednje prepreke na svom putu povratka u Europu. Podsjetimo, kako je Velež zaostao za vodećim mjestima u ligi, jedini način da se vrate u Europu je kroz Kup.

Tamo će im posljednja prepreka vjerojatno biti Sarajevo, koje je danas s 2:0 pobijedilo Igman i trebalo bi ulogu apsolutnog favorita opravdati i u uzvratu.

Kopirati
Drag cursor here to close