Derbi polufinala

Dudić: Nadam se punom stadionu i bilo kakvoj pobjedi

Mostarski Velež prolaz u finale Kupa Bosne i Hercegovine tražit će preko Tuzla Cityja.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2022. u 08:46 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Velež ostao je bez realnih izgleda da se kroz prvenstvo domogne Europe, ali i dalje ima priliku u Kupu BiH.

Ipak, u polufinalu mu je ždrijeb donio ekipu Tuzle, koja ga je oba puta pobijedila u ligi ove sezone, oba puta s 2:1.

"Igrali smo protiv Tuzle prije mjesec dana i znamo sve o njima, vrline i mane. Imaju spoj dobrih pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu jednim potezom i ne možemo pripaziti samo na jednog, nego na pet ili šest njih. Zato moramo biti na dobrom nivou, igrom kao u zadnjoj utakmici, jer tada je samo nedostajao rezultat, odnosno nismo znali prelomiti kada je trebalo", poručio je trener Veleža Feđa Dudić uoči večerašnje utakmice.

"Sigurno da ćemo ući oprezniji, jer svaka greška može biti kobna. Ako greške svedemo na minimum imat ćemo šanse. Bili bi zadovoljni bilo kakvom pobjedom da steknemo prednost uoči uzvrata, jer ne vjerujem da će se finale odlučiti danas. Očekujem podršku publike, nadam se punom stadionu, jer svi smo svjesni da nam je ovo zadnja prilika za Europu", dodao je Dudić.

Utakmicu će propustiti mladi Adin Bajrić, koji je dobio crveni karton u zadnjoj prvenstvenoj utakmici, iako je i trener Širokog Jure Ivanković tada izjavio kako karton nije postojao.

"Bajrić je uputio molbu Savezu da mu se suspenzija poništi, jer i protivnički trener rekao je da prekršaj za isključenje nije postojao, a i javnost je vidjela. On je mlad, tek mu je 18 godina i bilo bi dobro da mu se poništi suspenzija, ali evo do danas nije ništa stiglo i on će propustiti utakmicu. Isto vrijedi i za Ovčinu kojeg i dalje muči ozljeda", dodao je Dudić. 

Utakmica između Veleža i Tuzle je u 18 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.
Kopirati
Drag cursor here to close