Danas revanš utakmice polufinala Kupa

Velež brani veliku prednost iz prve utakmice

Velež je u prvoj utakmici odigrao svoju najbolju ove sezone i ostvario visoku pobjedu 4:0 protiv Tuzla Cityja, momčadi koja je u ovom drugom dijelu sezone pa skoro neprepoznatljiva.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2022. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su na rasporedu revanš utakmice polufinala Kupa BiH u nogometu. Rezultati prvih dvoboja sugeriraju da su Sarajevo i Velež obavili veliki dio posla već u prvih duelima, međutim za potvrdu treba pričekati kraj današnjih. Velež je u prvoj utakmici odigrao svoju najbolju ove sezone i ostvario visoku pobjedu 4:0 protiv Tuzla Cityja, momčadi koja je u ovom drugom dijelu sezone pa skoro neprepoznatljiva.

Četri utakmice su bez pobjede, u međuvremenu su ostali i bez trenera, dok je Velež nanizao tri pobjede uz jedan remi. Mogao je možda i četvrtu, ali je golman Radnika u posljednjem prvenstvenom okršaju bio raspoložen. Prednost iz prve utakmice jeste velika i po trenutačnoj formi Tuzla Cityja čini se nedostižna, međutim svako opuštanje, potcjenjivanje protivnika bi moglo proizvesti neki kontraefekt. Za Velež će baš kao što je to bio slučaj u revanš duelu protiv Širokog Brijega, biti najvažnije izdržati početnih 20-30 minuta.

"Sigurno je da ima umora jer evo u kratkom periodu dva puta smo putovali za Tuzlu, jednom u Bijeljinu, ali pokušavamo neke igrače odmarati, probamo smanjiti potrošnju ekipe što je više moguće. Vidjeli ste da smo u susretu protiv Radnika bili bez Ćosića i Haskića, Radovac je dobio priliku posljednih 25 minuta i njega smo svjesno odmarali. Imamo dovoljan rosteri za sada tu stvari dobro funkcioniraju. Bez obzira na sve, prednost iz prve utakmice, moramo u revanšu biti unutra od prve minute, moramo odreagirati najbolje što možemo u toj nekoj rani fazi utakmice ako domaći sastav krene pod svaku cijenu po gol. Mislim da bi naš gol riješio sve dileme" kratko je najavio utakmicu Feđa Dudić.

Danas kako stvari stoje u početnoj postavi opet neće biti Haskića, dok će susret vrlo vjerojatno preskočiti i Nemanja Anđušić. Utakmica se igra na stadionu Tušanj s početkom u 16 sati.

Za razliku od Veleža, Sarajevo ima nešto manju prednost iz prve utakmice, ali je opet veliki favoriti za prolaz federalnog prvoligaša, Igmana iz Konjica. Prvi dvoboj je završio trijumfom Sarajeva 2:0, današnji revanš se igra na Grbavici, utakmica počinje dva sata ranije u odnosu na onu u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close