Spremni za večeras?

Vraća se Liga prvaka, gosti favoriti

Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli - Barcelona i Chelsea - Bayern, a u srijedu 26. veljače Lyon - Juventus i Real Madrid - Manchester City.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2020. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon zimske pauze večeras se nastavljaju uzbuđenja u Ligi prvaka. Ovoga tjedna na rasporedu su prve četiri utakmice osmine finala elitnog natjecanja Starog kontinenta.

Večeras će snage odmjeriti Borussia Dortmund - PSG te Atletico Madrid - Liverpool, dok srijeda donosi oglede između Atalante i Valencije te Tottenhama i RB Leipziga.

Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli - Barcelona i Chelsea - Bayern, a u srijedu 26. veljače Lyon - Juventus i Real Madrid - Manchester City. Uzvrati su 10. i 11. ožujka te 17. i 18. istog mjeseca.

Liverpool se vraća na stadion na kojem je postao prvak

Nešto manje od godinu dana nakon što je na Wanda Metropolitanu osvojio europski naslov, Liverpool se vraća na isti stadion. Ovoga puta s druge strane neće stajati Tottenham, već ranjeni španjolski velikan Atletico Madrid.

Liverpool ove sezone igra fantastično i nezaustavljivo juri prema naslovu engleskog prvaka, prvom nakon 1990. godine. Međutim, na Anfieldu žele i obraniti naslov prvaka Europe.

"Prošle sezone smo slavili u Ligi prvaka, ali ne želimo na tome stati. Želimo obraniti titulu", kazao je Joe Gomez.

Redsi su u prvenstvu u 26 susreta upisali 25 pobjeda i remi, dok su u Ligi prvaka u šest nastupa zabilježili četiri pobjede te po jedan remi i poraz. Jedini susret izgubili su od Napolija (0-2) na startu natjecanja u Ligi prvaka.

Atletico je u zadnjih sedam susreta slavio samo jednom, momčad je u krizi, no ranjeni lav je najopasniji. Na Anfieldu su svjesni kako nitko ne može motivirati momčad da se bori u gotovo bezizlaznim situacijama kao Diego Simeone.

"Kad god izgubite nekoliko utakmica uvijek se pojave sumnje i suočite se s teškim pitanjima, ali kad pobijedite u tri ili četiri utakmice, sve se zaboravlja", rekao je veznjak Marcos Llorente.

Simeone ima mnogo problema s ozljedama, Herrera i Trippier neće igrati, a upitni su Joao Felix i Diego Costa. S druge strane neće biti Shaqirija, a Mane je pod znakom pitanja. Dejan Lovren i Šime Vrsaljko su spremni, no malo je izgleda da će startati od prve minute.

Može li PSG do kraja?

U drugom susretu večeri sastaju se Borussia Dortmund i PSG. Francuski prvak je favorit i postavlja se samo jedno pitanje - može li PSG ove sezone do kraja?
Zadnje tri sezone PSG je ispadao u osmini finala (Manchester United, Real Madrid, Barcelona), a prije toga četiri godine u nizu u četvrtfinalu.

Borussia je u posljednje tri utakmice na svom stadionu zabila 14 golova, a ove sezone na Westfalenstadionu nema poraz. Nijemci najviše nade polažu u norveško čudo, Erlinga Brauta Halanda koji je ovoga ljeta stigao iz Leipziga i u šest nastupa zabio devet golova.

"Haland je iznimno efikasan i igra sjajno. Bojimo li se? Nemamo straha, ali imamo puno poštovanja. Znamo da je jako motiviran, ali tako je i PSG", kazao je kapetan pariškog sastava Thiago Silva.

ATLETICO MADRID - LIVERPOOL

Madrid; Stadion: Wanda Metropolitano; Sudac: Szymon Marciniak (Polj)

Atletico Madrid: Oblak - Arias, Savić, Gimenez, Lodi - Vitolo, Koke, Thomas, Saul . Morata, Correa

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane

BORUSSIA DORTMUND - PSG

Dortmund; Stadion Westfalen; Sudac: Antonio Matteu Lahoz (Špa)

Borussia Dortmund: Burki - Piszczek, Akanji, Hummels - Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro - Sancho, Haaland, Hazard

PSG: Navas - Meunier, Marquinhos, Silva, Bernat - Di Maria, Gueye, Verratti - Neymar, Icardi, Mbappé

Kopirati
Drag cursor here to close