Nije se šaliti

Guardiola: Ako ne uzmem Ligu prvaka, možda ću dobiti otkaz

Osvojio je naslove prvaka Engleske, ali to su radili i treneri prije njega, pa upravi kluba iz plavog dijela Manchestera to svakako nije dovoljan razlog da i sljedeće sezone Guardiola ostane na klupi ove momčadi.
Sport / Nogomet | 12. 02. 2020. u 20:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Pep Guardiola

Iako je bilo jasno da su u Manchester Cityju Pepa Guardiolu doveli kako bi na Etihad donio naslov prvaka Europe, španjolski stručnjak to do sada nije uspio.

Osvojio je naslove prvaka Engleske, ali to su radili i treneri prije njega, pa upravi kluba iz plavog dijela Manchestera to svakako nije dovoljan razlog da i sljedeće sezone Guardiola ostane na klupi ove momčadi.

Tim više što su nakon 25 odigranih utakmica u Premier ligi čak 21 bod iza vodećeg Liverpoola.

Svega toga svjestan je i Pep.

"Želimo osvojiti Ligu prvaka i jedva čekam utakmice protiv Reala. Međutim, ako ne pobijedimo Real i ne prođemo dalje, pretpostavljam da će mi uprava kluba reći - 'To nije dobro. Želimo osvojiti Ligu prvaka i zato ćemo te otpustiti", rekao je Guardiola.

Juventus bi jedva dočekao

Iako dijeli prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s Interom, navijači nisu zadovoljni onime što Juventus pruža ove sezone pod Sarrijem, a pojedini mediji na Čizmi raspisali su se o tome kako bi na klupu 'stare dame' uskoro mogao sjesti Pep Guardiola, prenose Sportske novosti.

Tamošnje tiskovine također navode kako bi Sarrija od otkaza moglo spasiti eventualno osvajanje Lige prvaka, ali ni to nije neka velika garancija.

U klubu navodno vide Guardiolu kao idealnog nasljednika, a za takav su rasplet spremni Kataloncu spremni ispuniti sve želje. Prvi posao tako bi bilo dovođenje Virgila van Dijka iz redova Liverpoola, po mnogima najboljeg obrambenog igrača današnjice.

Iako se tako nešto trenutačno čini kao nemoguće, kao što je to nebrojno puta dokazano u nogometu, novac čini čuda stoga ne treba odbaciti takav rasplet događaja u Torinu.

Kako god bilo, u Juventusu su navodno spremni na sve samo kako bi Pep stigao u klub, ali jedan od problema mogla bi im predstavljati i činjenica da je Katalonac za City vezan ugovorom do ljeta 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close