Ima iznenađenja

Već je 12 klubova osiguralo osminu finala Lige prvaka

Nakon kompletiranog petog kola Lige prvaka poznato je čak 12 klubova koji su osigurali osminu finala već uoči posljednjeg kola.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2022. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznanica više nema u skupini A gdje se Napoliju u srijedu priključio Liverpool koji je bio uvjerljiv u Amsterdamu.

U posljednjem kolu na Anfieldu nas čeka odluka o prvom mjestu u skupini, dok Rangersu treba pobjeda od pet golova razlike nad Ajaxom kako bi se plasirali u Europsku ligu.

       
Standings provided by Sofascore
   

Club Brugge također je već ranije osigurao osminu finala iz skupine B, a pridružio im se Porto koji je slavio u Belgiji 4:0, a kasnije je dočekao remi Atletica i Bayera 2:2 u Madridu.

Uoči posljednjih 90 minuta Brugge ima 10 bodova, Porto devet, Atletico pet, a Bayer četiri. U posljednjem kolu Brugge dočekuje Bayer, a Porto Atletico.

       
Standings provided by Sofascore
   

U skupini smrti (C) sve se zna uoči posljednjeg kola, Bayern je prvi, Inter drugi, Barcelona treća, a Plzen četvrti.

Ludilo nas čeka u skupini D gdje svi još imaju priliku izboriti osminu finala. Uoči posljednjeg kola Tottenham ima osam bodova, Sporting i Eintracht po sedam, a Marseille šest.

Marseille će u posljednjem kolu ugostiti Spurse, dok će Portugalci dočekati Nijemce. Dakle, svi mogu do osmine finala i svi mogu biti posljednji.

Iz Dinamove skupine E osminu finala osigurao je Chelsea, dok će o drugom putniku u među 16 najboljih momčadi Europe u međusobnom dvoboju na San Siru odlučili Milan i Salzburg. Talijanima je dovoljan i bod.

       
Standings provided by Sofascore
   

Dinamu pak za proljeće u Europa ligi treba pobjeda u Londonu te poraz Salzburga u Milanu.

Real Madrid je siguran putnik iz skupine F, dok RB Leipzig, ako im se želi pridružiti, u posljednjem kolu ne smije izgubili kod Šahtara.

Bikovi mogu biti i prvi u skupini, izgubi li Real od Celtica. Sigurno je također i da su Škoti posljednji u skupini.

       
Standings provided by Sofascore
   

Nepoznanica nema u skupini G, Manchester City je prvi, Borussia Dortmund druga, Sevilla treća, a Kopenhagen posljednji.

Iz skupine H u osminu finala idu PSG i Benfica, no o rezultatima posljednjeg kola ovisit će tko s koje pozicije. Obje momčadi imaju 11 bodova, ali Parižani nešto bolju gol razliku.

U posljednjem kolu PSG gostuje kod Juventusa, a Benfica kod Maccabija u Haifa. Tada ćemo dobiti i odgovor tko će biti treći jer i Talijani i Izraelci imaju po tri boda.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close