Ćiro Blažević

"Važna mi je konstatacija da smo kvalitetni i da možemo"

"Modrića i da ne spominjemo. On je nogometni genijalac kojeg je priznao cijeli svijet. Svaka riječ o njemu je suvišna. Cijeli nogometni svijet ga voli", kazao je Ćiro Blažević.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miroslav Ćiro Blažević, 'trener svih trenera', s Hrvatskom je stigao do četvrtfinala Eura 1996., a dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvo osvojio je broncu.

U razgovoru za HRT u emisiji Europeo ocijenio je učinak Vatrenih na ovogodišnjem Euru.

"Mi ne možemo živjeti u jednom normalnom ritmu. Mi imamo samo "cik-cak" i to je ono što nas čini interesantnim i jako je velika sreća da se na koncu ipak radujemo. Ovo što su nam priuštili naši reprezentativci bilo je nezaboravno. Za mene, kao trenera, važnija je konstatacija smo kvalitetni i da možemo", kazao je Ćiro.

O aktualnom izborniku Zlatku Daliću se ponovno džetlmenski izjasnio.

"Nikad mu ništa nisam sugerirao. Poznajem ga, znam njegovu nadarenost i savjest, te znam da je sve dobro analizirao. On pogriješi, ali malo, onoliko koliko je dozvoljeno", rekao je Blažević.

Istaknuo je Matea Kovačića i Luku Modrića.

"Nakon što sam ga kritizirao, postao je vrlo značajan igrač hrvatske reprezentacije. On nije ni svjestan zašto sam ga kritizirao, ja znam njegove kapacitete. Nema ništa gore za trenera kad igrač ne da svoj učinak adekvatan svojim kapacitetima", rekao je Blažević o Kovačiću.

"Modrića i da ne spominjemo. On je nogometni genijalac kojeg je priznao cijeli svijet. Svaka riječ o njemu je suvišna. Cijeli nogometni svijet ga voli", dodao je Ćiro.

Hrvatska će u osmini finala Eura igrati protiv Španjolske.

"Bit će 2:2, produžeci 2:2, penali i mi odlazimo dalje. Veliki sam optimist iako su oni favoriti, ali naši drski mladići su u stanju pobijediti Španjolsku koja je favorit za titulu prvaka", zaključio je Blažević.

Kopirati
Drag cursor here to close