Josip Stanišić

Vatreni oborio rekord Bundeslige star 55 godina

Hrvatski nogometaš Josip Stanišić osvojio je Bundesligu s Bayernom, a sada i Bayer Leverkusenom. Time je oborio rekord star 55 godina...
Sport / Nogomet | 15. 04. 2024. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayer je visokom pobjedom protiv Werder Bremena (5:0) osvojio prvi naslov prvaka u povijesti, i to na kakav način.

U 29 odigranih kola momčad Xabija Alonsa nije upisala niti jedan jedini poraz, a dio zasluga za veliki uspjeh pripada i hrvatskom nogometašu Josipu Stanišiću.

Hrvatski reprezentativac ljetos je stigao iz minhenskog Bayerna u Leverkusen na posudbu do kraja sezone, i to bez mogućnosti otkupa ugovora.

Mnogi su bili neugodno iznenađeni činjenicom da jedan rival drugom posuđuje igrača, ali to je bila dobra prilika za Vatrenog da dobije što veću minutažu. 

Odlazak na posudbu pokazao se kao pun pogodak, osim što je osvojio naslov prvaka s Bayerom, Stanišić se sa svojom momčadi bori za još dva trofeja, Europsku ligu i Kup.

Stanišiću bi vjerojatno najdraže bilo da je u utamici protiv Werdera odigrao barem koju minutu, ali trener Alonso ostavio ga je na klupi.

No nešto drugo izazvalo je veliku pozornost, Stanišić je prošle sezone osvojio naslov prvaka s Bayernom, a sada s Bayerom, što se nije dogodilo čak 55 godina u Bundesligi!

Vatreni je tako postao tek drugi igrač u povijesti Bundeslige kojem je to pošlo za nogom, a prije njega je to uspio August Starek. On je 1968. godine prvo osvojio titulu s Nürnbergom, a godinu kasnije s Bayernom. 

Kopirati
Drag cursor here to close