Pod uvjetnom

Vatreni ipak pred publikom: Kazna za ustašku zastavu 10.000 eura

''Danas smo dobili kaznu. Ono što je jako bitno je da će stadion biti skroz otvoren, gledatelji će biti na stadionu. Kazna je 10 tisuća eura i dvije godine kušnje s 1000 gledatelja manje na idućoj utakmici", istaknuli su.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2023. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo dva sata prije početka izvanredne press-konferencije HNS-a, mediji su dobili obavijest o obraćanju medijima predsjednika HNS-a Marijana Kustića te voditelja poslova prevencije, sigurnosti i integriteta Jurice Jurjevića.

Tema je bila odluka Disciplinske komisije UEFA-e u postupku za diskriminaciju na utakmici Hrvatska – Latvija na kojoj je nekoliko osoba na tribini razvilo službenu zastavu NDH, što je prijavljeno UEFA-i koja je potom pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na toj utakmici.

Hrvatski nogometni savez trenutno je pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija te bi nova kazna mogla aktivirati kaznu igranja jedne domaće utakmice bez publike, prenosi Gol.hr

Prvu iduću domaću utakmicu hrvatska reprezentacija igra 12. listopada u Osijeku protiv Turske, no ona će se ipak igrati s publikom.

''Danas smo dobili kaznu. Ono što je jako bitno je da će stadion biti skroz otvoren, gledatelji će biti na stadionu. Kazna je 10 tisuća eura i dvije godine kušnje s 1000 gledatelja manje na idućoj utakmici.

Vidimo da je UEFA prepoznala sve ono što se napravilo s naše strane, da smo njima prezentirali pravu stvar i da se HNS uistinu želi i uvijek će se boriti protiv svih vrsta diskriminacije i rasizma. Ovog puta smo to pokazali. Ovo je nama jako bitna utakmica i važno nam je da imamo podršku navijača.

Naša pravna služba odradila je odličan posao, kako po pitanju utakmice u Armeniji, tako i sada'', otkrio je dobre vijesti Marijan Kustić te dodao što je bilo ključno.

''Zahvalio bih MUP-u što su krivci za incident brzo otkriveni i što smo to mogli priložiti UEFA-i Bilo bi jako loše da smo radi tri neodgovorna pojedinca, na tako bitnoj utakmici, na onom prekrasnom stadionu, ostali bez navijača''.

''Ova odluka je značajna iz više razloga. Ne smijemo ju slaviti, mi se za utakmicu u Osijeku pripremamo otkako je završila utakmica u Armeniji. Iskoristit ćemo ovu odluku i pozornost medija da odradimo što možemo u preventivne svrhe. Rasizam i diskriminaciju treba maknuti ne samo iz nogometa nego iz cjelokupnog društva'', rekao je Jurica Jurjević.

Kopirati
Drag cursor here to close