Istraga

Privremeno suspendiran policajac zbog Oluje i ustaškog pozdrava

Vijesti / Crna Kronika | 09. 08. 2023. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je na društvenoj mreži Facebook objavio fotografiju s tetovažom "Za dom spremni" suspendiran je do okončanja disciplinskog postupka, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić na čiji je zahtjev i pokrenut postupak protiv policijskog službenika.

Naime, Nešić je nakon što se upoznao sa informacijom da je policijski službenik DKPT-a veličao akciju "Oluja", zatražio je od DKPT-a da pokrene postupak kako bi se utvrdila odgovornost tog službenika.

Nešić je reagirao nakon policajčevih objava o vojnoj akciji Oluja ali i fotografije na kojoj se vidi da policijski službenik ima istetoviran i ustaški pozdrav "za dom spremni".

Sve ovo izazvalo je i prepucavanja priopćenjima između čelnika HDZ-a 1990, Ilije Cvitanovića, i ministra Nešića, inače predsjednika Demokratskog narodnog saveza.

Na sve je reagirao i Mladen Begić, ministar branitelja Županije Zapadnohercegovačke i voditelj Odjela za branitelje i Domovinski rat HNS-a.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close