Blokada iz Italije

"Vatreni" bez Perišića, Brozovića i Badelja

Kako prenose talijanski mediji, lokalna zdravstvena tijela Azienda Sanitaria Locale (ASL) zabranile su međunarodna putovanja igračima šest klubova zbog slučajeva koronavirusa u njihovim redovima.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2020. u 20:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi biti bitno oslabljena u završnici Lige nacija protiv Švedske i Portugala, te prijateljskom susretu protiv Turske, nakon što su talijanske zdravstvene vlasti zabranile nogometašima Intera, Rome, Sassuola, Fiorentine, Genoe i Lazia odlazak iz Italije na utakmice reprezentacija.

Kako prenose talijanski mediji, lokalna zdravstvena tijela Azienda Sanitaria Locale (ASL) zabranile su međunarodna putovanja igračima šest klubova zbog slučajeva koronavirusa u njihovim redovima.

Prvo lokalno zdravstveno tijelo koje je spriječilo igrače da se pridruže svojim reprezentacijama bila je Firenza, koja je igračima Fiorentine zabranila napuštanje grada nakon što je Jose Maria Callejon bio pozitivan na koronavirus.

Kasnije u nedjelju popodne, druge lokalne zdravstvene vlasti u Italiji spriječile su igrače da napuste zemlju i pridruže se svojim reprezentacijama.

Na listi su još i Sassuolo, Genoa, Roma, Lazi i Inter jer svaka od ovih momčadi ima barem jednog pozitivnog igrača u skupini.

Igrači koji su dobili poziv mogu se pridružiti svojim reprezentacijama nakon završetka razdoblja samoizolacije od 10 dana.

Ukoliko se ova vijest pokaže točnom, hrvatska reprezentacija u susretima protiv Turske u Istanbulu (11. studenog), te posljednje dvije utakmice u Ligi nacija, protiv Švedske u Solni (14. studenog), te protiv Portugala na stadionu Poljud (17. studenog) neće moći računati na dvojac iz Intera Ivana Perišića i Marcela Brozovića, te veznjaka Genoe Milana Badelja.

Na listi igrača kojima je zabranjeno putovanje je ukupno 38 imena iz 14 reprezentacija, među kojima i čak 13 talijanskih reprezentativaca. Zbog toga je talijanski izbornik Roberto Mancini, koji se i sam nalazi u samoizolaciji, pozvao čak 41 igrača za tri utakmice protiv Estonije, Poljske i Bosne, javlja HINA.

 

Popis igrača Serie A kojima je zabranjeno putovanje u njihove reprezentacije:

Argentina: Correa, Lautaro, Martinez Quarta,

Italija: Biraghi, Castrovilli, Cristante, Mancini, Gagliardini, Barella, D'Ambrosio, Darmian, Bastoni, Acerbi, Locatelli, Caputo, Berardi

HRVATSKA: Perišić, Brozović, Badelj

Čile: Pulgar, Alexis Sanchez, Vidal

Poljska: Dragowski

Armenija: Mkhitaran

Albanija: Kumbulla, Strakosha

Slovenija: Handanović, Zajc

Nizozemska: De Vrij

Belgija: Lukaku

Danska: Eriksen, Schoene

Slovačka: Škriniar

Makedonija: Pandev

Srbija: Milenković, Kolarov, Vlahović, Milinković-Savić

Kopirati
Drag cursor here to close