Potpisuje za Rizespor

Varešanović napušta Sarajevo

U završnici prošle sezone kada se klub borio za izlazak na europsku scenu, pogađao je protiv Zrinjskog, Širokog Brijega, Željezničara i Veleža, te asistirao protiv Zrinjskog i dva puta protiv Veleža.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2023. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dal Varešanović napušta ekipu Sarajeva. Jedan od ponajboljih igrača prošle sezone, reprezentativac BiH, karijeru nastavlja u Turskoj, Rizesporu. Prema prvim najavama, Dal bi danas ili sutra trebao potpisati ugovor sa Rizersporom, a debi bi u novom klubu mogao imati već u nedjelju kada Rizespor gostuje kod Adane.

Prema dogovoru Sarajevu će pripasti više nego dobro obeštećenje, ali i procenti od naredne prodaje. Nezvanično, spominje se brojka od dva miliona KM kada se saberu i svi bonusi. Varešanović je u posljednjih šest zvaničnih utakmica učestvovao u osam pogodaka. Postigao je pet i dodao tri asistencije.

U završnici prošle sezone kada se klub borio za izlazak na europsku scenu, pogađao je protiv Zrinjskog, Širokog Brijega, Željezničara i Veleža, te asistirao protiv Zrinjskog i dva puta protiv Veleža. Rizespor je prošle sezone osvojio drugo mjesto u Turskoj prvoj ligi.

Kopirati
Drag cursor here to close