Svjetsko prvenstvo

VAR od rujna i u kvalifikacijama

Na adresu nacionalnih federacija, posljednjih dana, poslano je cirkularno pismo o uvođenju najnovije tehnologije na europske terene, bez izuzetka.
Sport / Nogomet | 20. 07. 2021. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FIFA i UEFA više ne čekaju – VAR sustav bit će korišten već od rujanskih utakmica kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Po hitnom postupku, na adresu nacionalnih federacija, posljednjih dana, poslano je cirkularno pismo o uvođenju najnovije tehnologije na europske terene, bez izuzetka.

Posljednje analize UEFA, uz suglasnost FIFA, pokazale su nužnost i hitnost implementacije video tehnologije, već od četvrtog kola.

Uz najavu da će VAR osigurati korist sudionicima kvalifikacija i podršku ispravnim sudačkim odlukama, europska kuća nogometa uvjerava da će najnovijim aktom, automatski biti unaprijeđena i regularnost utakmica u kontinentalnom natjecanju, prenosi Sport Klub

U budućim danima, najavljeno je i konkretnije objašnjenje načina implementacije i korištenja VAR sustava.

Podsjetimo, VAR sustav je prvi put implementiran na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Vremenom, postao je neizbježan širom svijeta, u klupskim i reprezentativnim natjecanjima i sasvim je izvjesno, bit će obvezan dio prvenstava širom planete.

Kopirati
Drag cursor here to close