Nogomet

Prvo kolo Premijer lige BiH donijelo povratak navijača i zanimljiv nogomet

Nakon dužeg perioda na bh. stadionima dozvoljeno je prisustvo gledatelja, a najzanimljiviji duel odigran je na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, gdje je mlađa ekipa Željezničara igrala protiv aktualnog prvaka BiH Borca iz Banje Luke.
Sport / Nogomet | 20. 07. 2021. u 12:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo kolo nove sezone nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je u protekla četiri dana.

Nakon dužeg perioda na bh. stadionima dozvoljeno je prisustvo gledatelja, a najzanimljiviji duel odigran je na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, gdje je mlađa ekipa Željezničara igrala protiv aktualnog prvaka BiH Borca iz Banje Luke.

Sarajevski "plavi" su uz veliku podršku domaćih navijača osvojili bod protiv favoriziranog protivnika (1:1), koji je do gola za izjednačenje došao u posljednjim minutama susreta.

Zanimljiv duel koji je okončan bez golova na "Pecari" odigrali su i hercegovački rivali Zrinjski i Široki, dok je mostarski Velež sezonu započeo rutinskom pobjedom nad novim premijerligašem Posušjem s 2:0.

Velež je igrama u UEFA Konferencijskoj ligi, gdje ga nakon pobjede protiv ekipe Colerainea iz Sjeverne Irske ovaj tjedan očekuje duel protiv grčkog velikana AEK-a iz Atine, najavio borbu za vodeće pozicije u domaćem prvenstvu.

Jedan od najzanimljivijih susreta prvog kola odigran je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, na kojem je ekipa Tuzla Cityja upisala prvu pobjedu u povijesti ovog kluba protiv vicepravaka BiH - ekipe Sarajeva, rezultatom 2:1. Ovim porazom nastavljena je kriza u taboru FK Sarajevo koje je u Konferencijskoj ligi doživjelo neočekivan poraz protiv moldavskog Milsamija.

Trebinjski Leotar ozvaničio je povratak u društvo najboljih bh. ekipa pobjedom protiv Radnika iz Bijeljine s 1:0. Ekipu Radnika, koja je u prošloj sezoni trebala izgubiti premijerligaški status, ali ostala je u ligi jer Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za premijeligaške nastupe, najvjerojatnije očekuje grčevita borba za opstanak.

Pobjedu u prvom kolu upisala je i tuzlanska Sloboda, koja je u prvom kolu bila s 1:0 bolja od još jednog povratnika u društvo najboljih, ekipe Rudara iz Prijedora.

Tabela nakon 1. kola:

1 FK VELEŽ 1 1 0 0 3

2 FK LEOTAR 1 1 0 0 3

3 FK SLOBODA TUZLA 1 1 0 0 3

4 FK TUZLA CITY 1 1 0 0 3

5 FK BORAC 1 0 1 0 1

6 FK ŽELJEZNIČAR 1 0 1 0 1

7 HŠK ZRINJSKI 1 0 1 0 1

8 NK ŠIROKI BRIJEG 1 0 1 0 1

9 FK RADNIK 1 0 0 1 0

10 FK RUDAR PRIJEDOR 1 0 0 1 0

11 FK SARAJEVO 1 0 0 1 0

12 HŠK POSUŠJE 1 0 0 1 0

Kopirati
Drag cursor here to close