El Pibe

Valderrama i kultna frizura - kako danas izgleda?

Ponovo se ovih dana pojavio u javnosti na all-star utakmici u Miamiju pod nazivom 'Beautiful Game'. Bio je na terenu uz velikane poput Ronaldinha, Patricka Kluiverta ili Davida Trezegueta i aktualnih zvijezda poput Viniciusa Jr.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2022. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolumbijska legenda Carlos Valderrama (60) postao je kultni igrač svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu 1990. godine.

Dijelom zbog njegovih igračkih kvaliteta, što je Kolumbiji, između ostalog, donijelo remi 1-1 protiv kasnijeg svjetskog prvaka Njemačke, ali prije svega zbog njegove neponovljive frizure.

Plava lavlja griva - zaštitni je znak koji je proslavio Valderramu.

Za razliku od reprezentacije, Valderrama nije igrao tako veliku ulogu na klupskoj razini. U Europi je nastupao tri sezone za francuski Montpellier te jednu zezonu za Valladolid. Prethodno je igrao u kolumbijskim klubovima, a nakon europske epizode ponovno se vratio u svoju zemlju, da bi kraj karijere proveo u SAD-u.

Ponovo se ovih dana pojavio u javnosti na all-star utakmici u Miamiju pod nazivom 'Beautiful Game'. Bio je na terenu uz velikane poput Ronaldinha, Patricka Kluiverta ili Davida Trezegueta i aktualnih zvijezda poput Viniciusa Jr. i Alphonsa Daviesa.

A što je ostalo od njegove kultne frizure 32 godine nakon njezine međunarodnoe premijere na Svjetskom prvenstvu 1990.? Još uvijek je na glavi, ponešto sijeda, ali drži se...

Foto: AFP / Valderrama u novije vrijeme

Osim toga, čini se da je bivši veznjak u vrhunskoj tjelesnoj kondiciji, a posebno se isticao njegov stas pored suigrača i protivnika, od kojih su neki bili i dvostruko mlađi. I još uvijek ima podlaktice pune narukvica prijateljstva i onaj tipični Valderrama osmijeh.

Foto: Twitter / Mnoštvo nogometnih legendi na jednom mjestu

Na kraju su Valderrama i njegov tim "Roberto Carlos" čak upisali pobjedu od 12:10.

Kopirati
Drag cursor here to close