Zabio 41 gol u karijeri

Legendarni golman šokirao javnost novim izgledom nakon plastičnih operacija

Legendarni Kolumbijac je svoju karijeru završio 2009. godine nakon što je napustio Pereiru, te je odlučio kako je vrijeme okačiti rukavice o klin i pokušati se ostvariti u trenerskom poslu.
Sport / Nogomet | 25. 12. 2021. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rene Higuita sigurno je jedan od najpoznatijih golmana u svijetu nogometa, a svojim potezima na terenu je oduševljavao javnost.

Legendarni Kolumbijac je svoju karijeru završio 2009. godine nakon što je napustio Pereiru, te je odlučio kako je vrijeme okačiti rukavice o klin i pokušati se ostvariti u trenerskom poslu.

Higuaita je sigurno jedan od najlegendarnijih golmana svih vremena, a mnogi ga najviše pamte po utakmici protiv Engleske kada je "škorpionom" izbio loptu sa gol linije nakon udarca Jamiea Redknappa.

Ovaj Kolumbijac je često bio u centru pažnje zbog svojih poteza na utakmicama, a dovoljan podatak jeste da je u svojoj karijeri uspio zabiti čak 41 gol iako je bio golman, piše Sportsport.ba.

Higuita je često bio na meti kritika zbog toga što je nekoliko puta bio pozitivan na kokain, te nije krio da ponekad koristi tu drogu zbog čega je na kraju 2005. godine bio primoran prekinuti svoju karijeru.

Tada je Higuita odlučio biti dio reality emisije na "Cambio Extremo" na kojoj ljudi javno pokazuju kako idu na plastične operacije jer žele da promijene svoj izgled, a emisija je postala itekako popularna kada se u njoj pojavio legendarni golman.

Higuita je tada odlučio uraditi nekoliko operacija kako bi promijenio svoj izgled, te je poručio da mu je dosadilo slušati priče o tome kako je ružan.

"Umoran sam od tih priča koliko sam ružan. Želim sada da budem zgodni i lijepi Rene i zbog toga sam se odlučio na ovaj korak", rekao je.

  / Reneov novi izgled

On je uradio prvo operaciju nosa, a zatim je stavio silikonski implant u bradu, te je uradio piling kože, korekciju očnih kapaka, liposukciju i povećanje trbušnih mišića. Nakon operacija izjavio je da je sada konačno sretan i zadovoljan svojim izgledom.

Ubrzo nakon svih tih operacija u emisiji je objavljena njegova fotografija, te su mnogi bili iznenađeni koliko se promijenilo njegovo lice.

Kopirati
Drag cursor here to close