Halilhodžić na proslavi

Vaha: Zahvaljujući Veležu sam napravio nešto u životu

"Zahvaljujući njemu napravio sam nešto u životu. Izabrao sam nogomet, nisam se prevario i proveo sam u ovom klubu 13 godina" rekao je Vaha po dolasku okupljenim novinarima
Sport / Nogomet | 27. 06. 2022. u 01:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek je zvanično izbornik Maroka, iako je u nekoliko navrata već bio bivši. Sada se opet njegov odlazak povezuje sa ostankom predsjednika marokanskog nogometnog saveza Fouzija Lekjaae. U nekim prethodnim situacijama su se spominjala neka zvučna trenerska imena, sada bi navodno Vahu mogao naslijediti Walid Regragui. Riječ je o Marokancu koji trenutno trenira tamošnji Wydad AC.

U pauzi između utakmica na klupi Maroka Halilhodžić je stigao u Mostar, gdje će ostati jedno vrijeme. Za početak se pojavio na manifestaciji proslave 100. rođendana.

" Sa velikim zadovoljstvom sam došao tu. Ovo je klub koji je imao teških trenutaka. Ja lično sam puno zahvalan Veležu. Zahvaljujući njemu napravio sam nešto u životu. Izabrao sam nogomet, nisam se prevario i proveo sam u ovom klubu 13 godina. Moja zadnja utakmica u dresu Veleža bilo je osvajanje Kupa Maršala Tita, to su nevjerovatna vremena.Za Velež se navija za Velež se voli. Treba nastaviti pomagati, navijati za klub. Ove godine su napravili nevjerovatan poklon i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, nadam se da će biti još tavkih trenutaka. Prva riječ koja se sjetim kada čujem Velež je “odanost”, navijači su nevjerovatni. Ja ne krijem emocije o Veležu. Kada pričam o Veležu dosta se emocija skupi, to je moj klub. Stalno sam u kontaktu sa Veležom, tako će biti do kraja života. Volio bih da ovaj Velež nadmaši Velež iz naše generacije" rekao je Vaha okupljenim novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close