Mostar

Utakmica visokog rizika pred navijačima: MUP HNŽ o dozvoli za Red Army

IZ MUP-a HNŽ za Bljesak.info je rečeno kako nema potvrde o zabrani dolaska navijača 'Red Army' na stadion te sastanci još uvijek traju.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2024. u 16:51 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski derbi između HŠK Zrinjski i FK Velež proglašen je utakmicom visokog rizika.

Potvrdio je to glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić te dodao kako je Policijska uprava Mostar uradila sigurnosnu prosudbu na terenu uoči utakmice 26. kola Premijer lige BiH na stadionu Pod Bijelim brijegom.

"Postupat će se 24 sata prije utakmice, do okončanja utakmice, odnosno dok se stanje sigurnosti javnog reda i mira ne stavi pod kontrolu'', rekao je Marić.

Dodao je i kako se građani mogu osjećati sigurnim jer će policija odraditi svoj dio posla.

U pojedinim medijima u četvrtak se pojavila informacija kako će Velež na utakmici biti bez podrške svoje navijačke grupe 'Red Army'. 

Iz MUP-a HNŽ za Bljesak.info rečeno je kako nema potvrde o zabrani dolaska navijača 'Red Army' na stadion te sastanci još uvijek traju.

Službene informacije bit će objavljene u petak. 

Podsjetimo, iz MUP-a HNŽ je za Bljesak.info rečeno kako će od srijede do nedjelje biti pojačane aktivnosti policije.

Tenzije su visoke jer su navijači Veleža 'Red Army' ukrali su transparente od člana Ultrasa, kojeg su sačekali ispred njegovih ulaznih vrata i tom prilikom ga pretukli.

Krenula su i prepucavanja na društvenim mrežama, a navijači Veleža tražili su od Ultrasa da se ugase.

To je, prema navijačkom 'kodeksu', običaj kada se izgubi 'udarni' transparent. No glavni transparenti Zrinjskog nisu ukradeni, a HŠK Zrinjski je u srijedu na svojoj službenoj Facebook stranici čestitao Ultrasima 30. rođendan.

Utakmica između Zrinjskog i Veleža igra se u subotu od 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close